19 april 2022

Aluminium leefveranda: trendkleuren en inspiratie

Kleurentrends aluminium veranda’s

Veranda’s bestaan in verschillende vormen, materialen en kleuren. De kleuren kunnen heel uiteenlopend zijn: grijs, bruingrijs, zwartgrijs, zwart, beige, wit, enzovoort.

Vroeger merkten we op dat opvallende kleuren zoals blauw en rood heel populair waren. Dat is nu niet meer het geval. Het is namelijk zo dat de kleurpigmenten in dit type kleuren sneller aangetast worden door de zon. Wil je de kleuren toch zo goed mogelijk behouden? Dan raden we aan om de profielen van je veranda goed te onderhouden.

De dag van vandaag zijn donkere kleuren met een strakke, moderne look heel populair. Ook bij deze kleuren is goed onderhoud uiteraard essentieel als je de kleur optimaal wil beschermen.

Hieronder vind je een overzicht van de trendkleuren van hét moment ter inspiratie.

Eén mooi geheel met je huis

Wanneer klanten een kleur kiezen voor hun leefveranda, raden we aan om rekening te houden met de kleur van de ramen, gevelsteen of voegen van hun huis. Wanneer je het ontwerp en de kleur van je veranda afstemt op de rest van je woning, creëer je namelijk een mooi samenhangend geheel.

Mogelijke verandakleuren bij Miniflat

Wanneer je een veranda laat ontwerpen bij ons, kan je kiezen uit alle bestaande RAL-kleuren. Dat zijn er heel wat! Zelfs een paarse veranda is voor ons niets nieuws.

Doe meer inspiratie op in onze inspiratiegids

Heb je wat inspiratie opgedaan, maar ben je er nog niet helemaal uit welke veranda je wil? Laat je inspireren onze gerealiseerde veranda’s in onze inspiratiegids. Vraag vervolgens een vrijblijvende offerte aan om jouw droomveranda realiteit te maken.