27 maart 2020

Bijgebouw in tuin: de voordelen

Een bijgebouw in je tuin: het is niet alleen mooi, het brengt ook heel wat voordelen met zich mee. Wij vertellen je graag waarom een bijgebouw de moeite waarde is. 6 troeven!

bijgebouw in tuin

1. ‘Noodzakelijk’ poolhouse

Zwembaden zijn, mede dankzij de warmere zomers, populairder dan ooit. En bij elk zwembad hoort een technische ruimte waar de reinigingsinstallatie staat en je alle nodige producten en accessoires opbergt. Wij voorzien in een bijgebouw in de tuin hiervoor gemakkelijk een afgesloten ruimte.

2. Staycation

Mooi weer en een mooi zwembad in de achtertuin. Heel wat mensen kiezen in zo’n geval ook eens graag voor een staycation en brengen hun tijd meer een meer door in hun eigen tuin. Door aan je zwembad een afzonderlijk bijgebouw te plaatsen, vergroot het vakantiegevoel en heb je een echte plek om te cocoonen.

3. Kinderen zijn fan

Ook kinderen genieten van een bijgebouw in de tuin. Ze zien het vaak als een eigen plek waar ze met vrienden kunnen afspreken zonder echt het gevoel te hebben ‘thuis’ te zijn. Bovendien is het een leuke locatie om feestjes te geven, voor jong en oud!

4. Vlot opgebouwd

Wij ontwikkelden een speciaal product voor bijgebouwen waarin de draagstructuur, isolatie en afwerking vervat zit. De massieve houten wanden van 12 cm dik kunnen we op een snelle manier in de achtertuin plaatsen zonder zware machinerie. De wanden bewerken we zowel vanbinnen als vanbuiten volledig naar smaak.

5. Interessant qua vergunningen

Wanneer je een bijgebouw groter dan 40 m² aan je woning vast wilt bouwen, moet je hiervoor een vergunning aanvragen en vaak zelfs met een architect samenwerken. Bouw je een bijgebouw in je tuin, los van de woning, is dat niet nodig en is de realisatie gemakkelijker te verwezenlijken.

6. Bouwtechnisch minder complex

Wanneer je tegen een bestaand gebouw bouwt, komen er meer technische extra’s bij kijken. Staat je bijgebouw in de tuin, dan begin je met een blanco blad papier en is praktisch alles mogelijk. Qua prijs zijn beide opties haast hetzelfde.

Een Miniflat-bijgebouw in de tuin?

Een bijgebouw in de tuin volledig op maat, dat perfect past in de omgeving? Wij creëren maatprojecten in hout, staal én aluminium. En daar zijn we uniek in. Zit je al met een droombijgebouw in je hoofd? Kom gerust eens langs of contacteer ons voor meer vragen.

Wil je een zicht op de prijs van je droombijgebouw? Vraag een vrijblijvende offerte aan.