Schrijf je in voor de Woondroomdagen op 18/08 en 25/08 in onze conceptwoning in Aalter.

23 december 2021

Daglicht in je woning: de voordelen van een veranda in de winter

Meer daglicht in je woning? Een veranda is bij uitstek de ideale oplossing! Zeker in de winter, wanneer de dagen korter en grauwer zijn, merken we de positieve impact van daglicht op onszelf en in onze woning. De voordelen van een veranda in de winter spreken voor zich:

Ook in de winter een buitengevoel

In de winter komen we met z’n allen minder buiten dan in de zomer. We zijn minder blootgesteld aan daglicht, en dat kan op ons gemoed spelen. Denk maar aan de winterblues die veel mensen in de eerste maanden van het jaar ervaren.

Met een veranda geniet je ook in de winter van meer daglicht én van een mooi zicht op je tuin. Geniet van de winterse fauna en flora, die zeker niet moet onderdoen voor de andere seizoenen.

Laat zonlicht diep in je woning dringen

In de herfst en winter staat de zon lager dan in de zomer. Gevolg: de zon dringt veel dieper door in je woning. Dat geeft letterlijk en figuurlijk meer warmte aan je woning. Door ons hoog rendementsbeglazing kan je die zonnewarmte in de winter namelijk beter vasthouden.

(Doordat de zon in de zomer hoger staat, schijnt ze dan niet rechtstreeks op je ramen en warmt je veranda niet op zoals in de winter.)

Ben je aan het thuiswerken in je veranda en schijnt de zon op je scherm? Met screens aan de buitenkant of gordijnen aan de binnenkant kan je dat vermijden.

Energiewinst van zonnewarmte

We zeiden het hierboven al: het zonlicht schijnt in de winter horizontaler binnen dan in de zomer, waardoor zonnewarmte beter binnendringt in je veranda en woning.

Dat is positief voor je energiefactuur, want zonnewarmte is gratis. Je ruimte zal sneller opwarmen, waardoor je thermostaat vroeger afspringt/later opspringt.

Onze veranda’s zijn daarnaast even goed geïsoleerd als een nieuwbouwwoning, hebben amper warmteverlies, en zullen weinig invloed hebben op je energiefactuur.

 

Wil je zelf ervaren hoe een veranda in de winter aanvoelt? Kom dan zeker eens langs in onze showrooms en ontdek zelf hoe goed geconditioneerd onze ruimtes zijn. En dat op élk moment van de dag.