19 augustus 2020

Wolfin dakbedekking voor veranda: Deutsche Gründlichkeit

Wanneer je investeert in een upgrade van je woning met een veranda of bijgebouw, wil je zeker zijn dat je veranda er niet alleen goed uitziet maar ook kwalitatief meer dan in orde is. Van top tot teen. Voor de top kan je bij ons rekenen op de Deutsche Gründlichkeit van Wolfin dakbedekking voor de platte daken van onze veranda’s: flexibel, strak en ijzersterk.

dakbedekking veranda

Waarom is de juiste dakbedekking zo belangrijk?

Naast het feit dat het natuurlijk niet binnen mag regenen, zijn er nog aspecten die de juiste dakbedekking voor je veranda belangrijk maken:

Aansluiting bij dakkoepel

Je dakbedekking laten aansluiten op je dakkoepel: ongetwijfeld de grootste uitdaging bij platte daken. Midden in je dakbedekking moet een open ruimte komen die perfect aansluit op je opkanten van de koepel. Zo niet, dan is je dakbedekking op termijn niet waterdicht. Omdat elk flexibel materiaal makkelijk blazen geeft, zeker in rechte opstanden, kiezen wij telkens voor de geplooide platen in Wolfin. Zij zorgen ervoor dat de opkant mooi strak en recht blijft.

Aansluiting bij (dak van) de woning

Sluit aan bij de uitleg hierboven. Een goede dakbedekking zorgt ervoor dat het dak van je woning nauw aansluit op die van je veranda. Bij een renovatie, bijvoorbeeld, is de hoogte vaak beperkt. Maar wij hebben al heel wat expertise opgebouwd om het dak van je veranda in het dak van de woning in te werken. We kiezen uitsluiten voor de geplooide platen van Wolfin, die we exact voorplooien op onze plooi- en kniptafel. Zo passen ze perfect in de helling van het bestaande dak van de woning.

Aansluiting op de dakgoot

Ook een goede aansluiting bij de dakgoot van je veranda of bijgebouw is een must. Op die manier blijft er amper regenwater achter. De bekleding van dakgoten in hout maken we ook steevast met voorgeplooide Wolfinplaten. Daardoor kan de flexibele dakbedekking ook hier niet kan blazen op de hoeken.

Elasticiteit

Elk materiaal leeft, zonder uitzondering. Wanneer je dakkoepel, bijvoorbeeld, op erg warme of koude dagen uitzet of krimpt, moet de dakbedekking van je veranda mee kunnen bewegen. Omdat Wolfin geen blazen geeft, is dit materiaal de beste oplossing.

Troeven van Wolfin dakbedekking voor veranda

Voor platte daken gebruiken wij altijd Wolfin dakbedekking. Wat dit materiaal volgens ons beter maakt dan standaard EPDM-dakbedekking?

Dikker materiaal

Wolfin dakbedekking is 2,3 millimeter dik – een pak dikker dan EPDM-dakbedekking. Deze bedekking is in feite dunne stalen platen die altijd strak blijven en geen plooiingen zullen vertonen.

Geplooide platen

Wolfin platen kunnen geknipt én geplooid worden. Dat vergemakkelijkt de aansluiting op de dakkoepel, het dak van de woning en de dakgoot aanzienlijk. Bij EPDM-dakbedekking krijg je op die plekken vaak knip- en plakwerk – om te zorgen dat de bedekking nauw aansluit. Bij Wolfin is dat niet nodig.

Wanneer we de dakbedekking van je veranda moeten aansluiten op de dakgoot, bekleden we soms ook de dakgoot zelf met Wolfin. Het resultaat is een mooi geheel. Bij aluminium dakgoten voorzien wij een rubberaansluiting, die we klikken op de Wolfinplaten.

Vulcaniseren tot 1 geheel

De verschillende platen Wolfin dakbedekking worden gevulcaniseerd – een methode om ze aan elkaar te maken zodat ze 1 groot geheel vormen. Het resultaat is 1 elastische dakbedekking die geen problemen kent bij het uitzetten/krimpen van bijvoorbeeld de dakkoepel.

Geen weekmakers

De materialen van Wolfin bevatten geen schadelijke weekmakers. Daardoor heb je zeer duurzaam materiaal waarop je later verder kan aansluiten, moest je grotere dromen hebben.

Fan van kwaliteit = fan van Wolfin & Miniflat

Wolfin dakbedekking voor veranda’s is slechts een van de vele kwalitatieve materialen waar wij bij Miniflat altijd mee werken. Het is misschien niet het goedkoopste materiaal, maar het heeft ons en onze klanten nog nooit teleurgesteld.

Meer weten over onze werking en materiaalkeuze? Laat het ons weten of kom langs in een van onze toonzalen. Of doe nu al onze online materiaaltest en ontdek welke materialen het best bij je droomveranda passen!