De prijs van een poolhouse: 5 bepalende factoren
In tegenstelling tot wat sommigen denken, hoeven de kosten van een poolhouse niet extreem hoog te liggen. De uiteindelijke kostprijs hangt sterk af van de keuzes die je maakt. Ontdek hier welke vijf aspecten je prijs het hardst zullen beïnvloeden.
1. De keuze van het type glaswanden
Kies je voor dubbel glas of enkel glas? Hou er rekening mee dat enkel glas misschien voordeliger lijkt, maar in de praktijk niet wind- en waterdicht, profielloos en weinig isolerend is. Bovendien kan er stof of ongedierte in je poolhouse terechtkomen.
Een alternatief voor enkel glas kan windvaste screens zijn. Hiermee kan je in zekere mate warmte behouden zoals met enkel glas. Dit maakt het superstrak omdat je geen ramen hebt.
In tegenstelling tot enkel glas, heeft dubbel glas wel profielen en een hoge isolatiewaarde. Bovendien is het wel wind- en waterdicht. Zeker de investering waard als je optimaal én voor een lange termijn wil genieten van je poolhouse of tuinkantoor.
2. De montage van de constructie
De manier waarop je poolhouse gemonteerd wordt, heeft ook een invloed op je budget. Wij bieden onze klanten een efficiënte manier van monteren dat bovendien ook de kosten drukt. We delen de constructie op in stukjes zodat het makkelijk manueel gemonteerd kan worden. Zo hoeven er geen grote kranen aan te pas te komen en blijft jouw tuin gespaard van zware sporen.
3. De gebruikte materialen
Bij Miniflat werken we meestal met een zelfontwikkeld concept bestaande uit massiefhouten balken. Het voordeel hiervan is dat je afwerking (binnen en buiten) ook een eigen dragende constructie vormt, waardoor je geld uitspaart. Als je dus fan bent van een houtlook, is dit zeker interessant.
Nog een mogelijkheid is een poolhouse met houtskeletwanden en een aluminiumbekleding langs de buitenkant. Het kostenplaatje van deze uitvoering ligt iets hoger dan houtmassiefbouw, maar vergt minder onderhoud aangezien aluminium niet geschilderd moet worden.
4. De oppervlakte
Uiteraard heeft de grootte van je poolhouse een grote invloed op het kostenplaatje van je poolhouse. Is je poolhouse (samengeteld met andere bijgebouwen), kleiner dan 40 m2, dan kan je hem vergunningsvrij laten plaatsen. Hoe groter de constructie, hoe meer materiaal er nodig is en hoe duurder het gebouw zal zijn.
We raden aan om je poolhouse niet kleiner dan 20 m2 te maken zodat je voldoende beweegruimte en comfort hebt.
5. De afwerking
Tenslotte heeft de manier waarop je je poolhouse afwerkt een impact op de prijs van je poolhouse. Kies je ervoor een wc, keuken, omkleedruimte of andere faciliteiten te plaatsen, zal het comfort van het gebouw toenemen, maar ook de prijs natuurlijk.
Als fundering maken we vaak gebruik van een gepolierde betonplaat. Het voordeel van dit type fundering is dat het ook kan dienen als vloerplaat, zonder verdere afwerking. De vloerplaat moet niet geïsoleerd worden, wat je ook wat kosten bespaart. Gaat jouw voorkeur toch uit naar een afgewerkte vloer, dan kan je kiezen voor tegel, marmer of epoxi.
Vraag een offerte op voor jouw poolhouse
Zou jij binnenkort graag relaxen in een poolhouse op maat? Maak een afspraak of vraag een offerte aan, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om jouw wensen te bespreken.