Schrijf je in voor de Woondroomdagen op 18/08 en 25/08 in onze conceptwoning in Aalter.

14 februari 2019

Niet de goedkoopste, wel de vakbekwaamste

“Eigenlijk was het niet logisch. De bureaus op het beste plekje van onze optiek, de verkooptafels verder weg van het natuurlijk licht.” Dus ging zaakvoerder Wim Truyens met ’t Brillenhuys voor een totaalrenovatie. “We wilden ook dat oude apotheekgevoel dat we al hadden verder uitpuren: veel hout, massieve toonbanken en van die authentieke kabinetten.” Maar ook meer licht en interactie met de tuin. En dat, dat is onze metier hier bij Miniflat.

“Vroeger zat het verkoopgedeelte vooraan, achteraan was de kantoorruimte met onze bureaus. Terwijl dat net het plekje is met de beste lichtinval. En het beste plekje, dat moet voor je klanten zijn. Daarnaast is natuurlijk licht belangrijk om de juiste bril te kiezen. Alleen dan zie je de échte kleur van een montuur.”

“Dus draaiden we het grondplan helemaal om. Samen met mijn aannemer ruwbouw coördineerde ik de werken. Hij raadde aannemers aan, maar ik had ook veel klanten en vrienden in de bouw. Dan is het logisch dat ik hen eerst vraag.” Niet in dat netwerk: een verandabouwer. “Dus zocht ik online en kwam ik uit bij Miniflat. Dan heb ik eens rondgehoord, en ik hoorde alleen maar goede dingen. Ik heb nog bij twee andere bedrijven prijs laten maken, maar het is toch Miniflat geworden. Ze waren niet de goedkoopste, wel de vakbekwaamste. Het gevoel zat ook meteen goed. Hun verkoper Bart weet echt waar hij mee bezig is. Nooit Ik zal eens horen of Dat moet ik eens checken, maar meteen een duidelijk antwoord op mijn vragen.”

“Onze oude lichtstraat van zes meter ging eruit en een stuk van het dak werd afgebroken. Zo creëerden we ruimte voor een nieuwe lichtstraat van tien meter lang – een serieuze overspanning. Die moest ook zelfdragend zijn, want ik wil geen pilaren of kolommen midden in mijn zaak. Ik wou net méér ruimte. De nieuwe lichtstraat geeft echt dat orangerie-gevoel dat ik zo graag wou. Achteraan de zaak is er nu een veranda die onze achtertuin naar binnenhaalt. Vroeger lag die er maar een beetje verloren bij.”

“Ik ben ervan overtuigd dat ik de juiste keuze maakte. Ook de werken zelf verliepen vlot. Vriendelijke mannen trouwens, die plaatsers. Correcte kerels”, besluit Wim. “Ik ben blij dat de hoge verwachtingen die ik had tijdens de gesprekken ook zijn waargemaakt op de werf.”