05 november 2020

Ecologie: Miniflat hergebruikt houtafval voor verwarming

Ecologisch wonen en werken is belangrijker dan ooit. Daarom zetten wij in op ecologische bouwmethodes, zoals ons innovatieve houtschakelbouw. Maar ook in onze manier van werken gaan wij een stap verder. Wij verwarmen ons atelier en magazijn in Sint-Job-in-‘t-Goor namelijk met ons eigen houtafval. Een knap staaltje circulair ondernemen!

We werken in onze ateliers met heel wat hout. Dat resulteert in een aanzienlijke berg houtschaafsel en ander houtafval. Hout is een dankbaar materiaal tot in de kleinste vezel, daarom willen we zo weinig mogelijk op de afvalberg laten belanden. Dus gingen we op zoek naar een betekenisvolle invulling voor ons houtafval.

Investeren in ecologie

We installeerden een machine die houtresten en fijnstof opzuigt en opslaat in silo’s. Vanuit die silo’s wordt het houtafval samengeperst tot houtbriketten. Die briketten gebruiken we vervolgens in ons nieuw industrieel verwarmingssysteem in de vestiging in Sint-Job-in-‘t-Goor.

Zo zetten we onze afvalstroom om in een alternatieve verwarmingsmethode.

Wij verkopen onze houtpellets

Veel hout in ons atelier = veel houtpellets. Een verwarmingsbron waarmee je perfect je woning kan verwarmen. Heb je thuis een kachel of open haard? Wij verkopen onze houtpellets graag aan wie interesse heeft.

Graag meer informatie? Neem contact met ons op!