Schrijf je in voor de Woondroomdagen op 18/08 en 25/08 in onze conceptwoning in Aalter.

23 maart 2024

Een gezellige houten veranda voor Brasserie Lola in Laakdal

Brasserie Lola wilde graag een overdekte ruimte creëren waarin klanten het hele jaar door kunnen tafelen. Maar niet zomaar een ruimte. Wel een gezellige én unieke houten veranda. Daar zijn we zeker in geslaagd. Ontdek hier meer over het project.

Een geïsoleerd dak met 4 hellingen in hout

Wat dit project zo speciaal maakt, is de vorm van het dak. Door in de hoogte te bouwen en te kiezen voor een dak met vier hellingen, kreeg de veranda meteen veel cachet. Het dak bestaat uit geïsoleerde sandwichpanelen in aluminium. Dat wil zeggen: twee aluminiumpanelen met een dikke laag isolatie tussen beide.

Voor het materiaal van de draagstructuur en de binnenafwerking van het dak werd voor hout gekozen. De ramen zijn 2,80 meter hoog en zijn ook afgewerkt in hout. Dat geeft de veranda meteen een indrukwekkende look. De deuren werden van staal gemaakt voor extra stevigheid.

Waarom een houten veranda kiezen voor een horecazaak

In horecazaken krijgen veranda’s heel wat te verduren. Doordat er dagelijks heel wat klanten over de vloer komen, is de kans op schade van de veranda hoger dan bij een niet-publieke ruimte. Een tafel of stoel tegen de muur, schoensporen langs de onderkant van de wanden, …

Wanneer je in deze omgeving kiest voor een aluminium veranda, zal die er na 10 à 15 jaar niet zo fris meer uitzien. De kosten om dit materiaal te herstellen kunnen hoog oplopen.

Een houten veranda, daarentegen, kan regelmatig bijgewerkt of herschilderd worden. Zo ziet de constructie er altijd netjes uit én kan je het zelfs een nieuw leven geven met een andere kleur.

Breidt jouw horecazaak uit met een veranda

Heb jij interesse in het bouwen van een veranda? Maak een afspraak of vraag een offerte aan, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om jouw wensen te bespreken.