03 april 2022

Een nieuwe houten veranda voor horecazaak Hof ter Rhode

Multifunctioneel en volledig op maat

Voor we met dit project aan de slag gingen, voerden we een uitgebreid gesprek met de eigenaar van Hof ter Rhode. Tijdens dit gesprek luisterden we naar zijn wensen op het vlak van de functionaliteit en het ontwerp van de nieuwe veranda.

De eigenaar gaf aan dat de veranda over verschillende ruimtes en functies moest beschikken, zoals: een kleedruimte voor huwelijken, een grotere vestiaire, een extra bar, …. Bovendien was de isolatie van de veranda heel belangrijk aangezien deze zuidelijk gelegen was. De mogelijkheid tot verduistering of verluchting was dus essentieel.

Ontworpen met oog voor detail

We ontwierpen een prachtige, ongeverfde veranda in hardhout. Voor de gevelbekleding kozen we voor afromosia-hout, voor de ramen afzelia-hout.

Voor het dak kozen we voor een combinatie van platte en schuine daken met lichtstraatjes, iets wat ook voorkwam in de rest van het gebouw. Zo vormde het gebouw en de veranda één mooi geheel.

De kleedruimte werd op vraag van de eigenaar langs de kant van de parking geplaatst voor makkelijke toegankelijkheid en privacy. Ook deze ruimte werd voorzien van lichtstraten voor voldoende lichtinval.

In de eetruimte werkten we met glazen wanden, maar ook met normale wanden. Hier moesten namelijk kasten of buffetkasten tegen komen te staan. Daarnaast werden de hellende daken van deze ruimte voorzien van schuiframen die opengezet kunnen worden in het voorjaar. Zo genieten gasten ook binnen van de zon en de buitenlucht.

Dé uitdaging bij veranda’s voor de horeca: timing

Net zoals bij andere horecaprojecten, was een snelle doorlooptijd heel belangrijk voor dit project. Aangezien Hof ter Rhode veel evenementen gepland had staan en de ruimtes zo snel mogelijk wilde benutten, moest de montage van de veranda snel vooruitgaan.

Op vlak van planning was dit een hele uitdaging. Wanneer het om grote veranda’s voor horecazaken, zijn er vaak meerdere ploegen tegelijk aan het werk. Inclusief aannemers. Het is dus belangrijk om al het werk goed te plannen en kort op de bal te spelen. Voor dit project is alles goed verlopen en hebben we de deadline netjes gehaald.

Zowel wij als Hof ter Rhode zijn heel tevreden over het eindresultaat.

Ontvang jouw gasten in een veranda op maat

Zou jij je horecazaak graag uitbreiden met een prachtige veranda waar je je bezoekers het hele jaar door in kan ontvangen? Maak een afspraak of vraag een offerte aan, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om jouw wensen te bespreken.