15 juni 2022

Een perfect geïntegreerde hardhouten leefveranda

We krijgen wel vaker de vraag om een veranda te bouwen waarmee de leefruimte binnen wordt vergroot. Voor een gezin in Schoten deden we dit op een heel natuurlijke manier, zowel vanbinnen als -buiten. Ontdek meer over deze mooie realisatie.

Waarom deze leefveranda werd gebouwd

De vraag van de klant was om de leefruimte van hun huidige woning te vergroten. Daarnaast wilden ze, zoals veel van onze klanten, meer licht in huis halen. We bouwden een veranda met een doorbraak naar de woning die de tuin en de keuken met elkaar verbinden.

Kleuren en materialen

Deze veranda werd gemaakt in hardhout, meer bepaald: afzeliahout met duurzaamheidsklasse 1. Hierbij was het doel de veranda af te stemmen op de houten ramen van de bestaande woning zodat alles een mooi geheel vormt.

De kleur van het hout is betongrijs, een van onze standaardkleuren. Omdat de kleur grijsgroen is, krijgt de veranda een groenige schijn wanneer de zon erop schijnt. Hierdoor is de constructie mooi geïntegreerd in de tuin.

De afwerking van het dak

De aanbouw van deze veranda een speciaal geval. Om de veranda mooi te laten aansluiten op de kroonlijst van de bestaande woning, werd een verbinding gemaakt met een regenwaterpijp van zink. Het is met dit soort maatwerk dat we onszelf onderscheiden van onze concurrenten.

Om zoveel mogelijk lichtinval te creëren, werd geopteerd voor een lichtstraat in de vorm van een koepel. Deze koepelvorm zorgt ervoor dat er maximale lichtinval is met een strakke horizontale aflijning.

De keuze van de deuren

Langs de zijkant van de veranda is een dubbele deur die 180° open kan. Daarnaast werd er gekozen voor een plissé-vliegendeur om insecten uit de veranda te houden, maar een makkelijke doorgang te behouden.

Foto 1: zonder vliegendeur
Foto 2: met vliegendeur

Vraag een offerte op voor jouw veranda op maat

Heb jij interesse in het bouwen van een veranda? Maak een afspraak of vraag een offerte aan, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om jouw wensen te bespreken.