01 juni 2021

Extra leefruimte en overdekt terras in één – realisatie

Wat begon als een uitbreiding van deze woning met extra leefruimte, groeide uit tot een volledig unieke bijbouw over de hele breedte van de achtergevel. Kijk mee binnen in deze prachtige realisatie.

De situatie

De woning had oorspronkelijk twee uitbouwen aan elke kant van de achtergevel. In de ene bevond zich de keuken, in de andere de speelkamer van de kinderen.

De eigenaars kwamen initieel naar ons omdat zij het keukengedeelte wilde vernieuwen en uitbreiden. Maar wij kwamen al snel tot de volgende conclusie: wanneer we enkel de linkerkant van de achtergevel zouden vernieuwen voor meer daglicht, en het andere gedeelte zouden behouden, zou dat een heel asymmetrisch beeld geven.

Wij stelden voor om een ontwerp uit te tekenen waarin we de volledige achtergevel aanpakten. En zo geschiedde.

 

De situatie voor wij aan de slag gingen:

Het resultaat

Extra leefruimte links

De keuken, aan de linkerkant, werd volledig uitgebroken en fors vergroot. Een ingebouwde haard deelt de ruimte subtiel in tweeën, met aan de ene kant de keuken met keukeneiland en aan de andere kant plaats voor een eettafel, salon of extra speelruimte.

extra leefruimte

Game room rechts

Ook aan de rechterkant werd de oorspronkelijke bijbouw vervangen. Deze ruime wordt gebruikt als game room voor zowel de kinderen als volwassenen des huizes.

De grote raampartijen doen de grens tussen de twee extra leefruimtes vervagen én zorgen voor een maximaal buitengevoel.

extra leefruimte

Overdekt terras

De bewoners van deze woning zijn echte buitenmensen die genieten van een prachtig weids uitzicht. We legden daarom een overdekt terras aan tussen de twee leefruimtes. Hier kunnen zij buiten zitten ongeacht de weersomstandigheden.

Het overdekt terras ligt in het verlengde van het zwembad. Samen vormen ze een mooi geheel.

Materialen

De extra leefruimtes bestaan uit hoogwaardige aluminium profielen en HR-beglazing. De vlakke lichtstraat in de keuken is van staal en driedubbele beglazing. Het plafond van het terras zijn aluminium planchetten, een soort van klikprofielen.

Breid uw woning uit met extra leefruimte…

En geef uzelf en uw woning een ongeziene upgrade.

Graag meer inspiratie opdoen? Download dan nu ons gratis inspiratiegids. (Klik hier)

 

Of kom eens langs in een van onze showrooms in Beverlo, Sint-Job-in ‘t-Goor of Waregem. Bekijk onze openingsuren hier.