28 juni 2023

Extra uitbreiding voor woning van tevreden klant

Als onze klanten tevreden zijn van wat we opleveren, zijn wij dat ook! Nog fijner is wanneer ze opnieuw aankloppen met een nieuwe droom die we mogen realiseren. Voor een van onze klanten plaatsten we als tweede project een extra aanbouw in dezelfde stijl als de eerste. Ontdek meer over deze realisatie.

Uitbreiding woning met verbonden ruimtes en meer lichtinval

Een tijdje nadat we een eerste tuinkamer plaatsten bij de klant in kwestie, namen ze opnieuw contact met ons op. Ze vroegen ons de boven- en benedenverdieping in een deel van hun huis met elkaar te verbinden.

In de eetkamer genoten ze nu al van meer natuurlijke lichtinval in huis dankzij de tuinkamer die we er plaatsten, maar langs de linkerkant (langs achter bekeken) van het huis was dit niet het geval. Hier waren de ruimtes vanbinnen heel donker.

Glazen achtergevel met prachtig uitzicht op tuin

Initieel bestond de eerste verdieping uit een slaapkamer. De begane grond was een andere ruimte, die op geen enkele manier verbonden was met de slaapkamer.

De slaapkamer werd omgevormd naar een fitness en bureauruimte met een trap tussen de twee verdiepen in. De achtergevel van de woning werd volledig opengemaakt en uitgebreid met een glazen constructie waardoor er veel meer daglicht binnenkomt. Bovendien geniet de klant nu van een prachtig uitzicht op zijn mooi onderhouden tuin.

Mix van materialen

De ramen van de constructie werden gemaakt van afzeliahout. Dit materiaal is heel duurzaam en kan geverfd worden in een kleur naar wens. In dit geval: grijs.

Het dak werd gebouwd in aluminium omdat dit materiaal beter bestand is tegen water en weinig onderhoud vergt. Dit is handig aangezien het dak hoog gelegen en dus moeilijk bereikbaar is. Het is een eigen daksysteem waarbij we onafhankelijk van de binnenstructuur met dezelfde profielen kan werken (aluminium clips-profiel).

Groot glasoppervlakte van zonwerend glas

Aangezien het om een heel grote glasoppervlakte ging en er een grote mate van opwarming mogelijk was in de woning, kozen we voor zonwerend glas. Meer bepaald ‘energy glas’, wat volledig transparant is en geen blauwe schijn heeft zoals andere types zonwerend glas. Dit glas zorgt ervoor dat de warmte van de zon wordt buitengehouden.

Laat je adviseren over jouw toekomstige tuinkamer

Wil jij je woning uitbreiden met een hoge aanbouw in glas? Of heb je al een Miniflat-veranda die je wil aanvullen met een tweede constructie in dezelfde stijl? Kom langs in onze toonzalen en laat je inspireren door onze tuinkamers. Als jij het kan dromen, kunnen wij het maken.