21 februari 2022

Panoramisch uitzicht in je veranda: hoek van glazen schuifwanden

Waarom kiezen voor een veranda met glazen schuifwanden

Er zijn talloze redenen om te kiezen voor een veranda met glazen schuifwanden op een hoek. Enkele voordelen op een rijtje:

  1. Wanneer je de glazen schuifwand in je veranda bij mooi weer volledig opentrekt, lijkt het wel alsof je midden in je tuin zit.
  2. De schuifwanden creëren een grote deuropening waar je makkelijk doorwandelt.
  3. In de zomer kan je de deuren volledig openzetten, in de winter kan je ze dicht houden en het binnen gezellig maken dankzij de uitstekende isolatie.
  4. De open hoek geeft je veranda een stijlvolle en unieke eigenschap.

Waar moet je rekening mee houden?

Aangezien de bouw van een open hoek heel anders is dan die van een gesloten hoek, heb je er alle baat bij dat we op voorhand goed nadenken over de constructie van de hoek.

Wanneer je de glazen schuifwand in je veranda opentrekt, komt de hoek vrij waardoor er geen steunpunten meer zijn. Het is dus uiterst belangrijk dat de hoek niet te zwaar belast wordt. Bij Miniflat zorgen we voor een stabiele constructie met een ontwerp op maat.

We maken dit soort constructies voornamelijk uit hout omwille van de sterke isolatiewaarden van het materiaal. Al is aluminium ook mogelijk. Indien nodig, bieden we extra stabiliteit met verstevigingsprofielen.

Laat zelf een veranda met een open hoek ontwerpen

Zou jij graag zelf een veranda of poolhouse met een open hoek laten plaatsen? Onze experts zitten graag met jou samen om je te adviseren. Maak een afspraak of vraag een offerte aan, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.