Schrijf je in voor de Woondroomdagen op 18/08 en 25/08 in onze conceptwoning in Aalter.

02 februari 2021

Een houten tuinkantoor om in alle rust te werken bij Verandaland

Een houten tuinkantoor? Sinds afgelopen jaar zijn we ook aanwezig in West-Vlaanderen, waar we nauw samenwerken met onze partner Verandaland. We bouwden voor hen dit aluminium en houten tuinkantoor, waar hun medewerkers in alle rust kunnen werken, of klanten ontvangen in een unieke setting.

Verandaland wilde graag een extra ruimte aan hun toonzalen, losstaand van het hoofdgebouw. Een rustige plek die tegelijk in het oog mocht springen. We kozen voor een bijgebouw in houtmassiefbouw. Dat is een bouwtechniek waarbij we wanden opbouwen uit massieve houten balken van 12 centimeter dik, die op maat worden gefreesd en gezaagd. De balken op zich zorgen voor een optimale stabiliteit, zijn wind- en waterdicht én isoleren.

Combinatie van materialen

1 wand van het houten tuinkantoor bestaat uit een volledige zwarte houten wand, de andere wanden uit grote raampartijen met hout-aluminiumprofielen. De naar buiten draaiende, dubbele deur van 280 cm hoog is van thermisch onderbroken staal. De deur is overdekt door een vrijdagende oversteek van het plat dak. Het plafond is afgewerkt met houten planken en ingebouwde verlichting.

houten tuinkantoor

De binnenkant van het bijgebouw, dat dienstdoet als kantoor- en vergaderruimte, is afgewerkt moet houten elementen. Doordat we bij Miniflat zowel staal, aluminium als hout kunnen bewerken, combineren we alle materialen probleemloos.

houten tuinkantoor

Grote glaspartijen

De glazen wanden van het bijgebouw zitten zowel in de vloer als het plafond verwerkt, wat een strak, modern effect creëert. De vlakke dakkoepel, met Flatglas en voorzien van slanke stalen dakliggers, werkt dit effect mee in de hand.

We gebruikten triple cool white beglazing (Ug 0.5w/m²K), hoogkwalitatief materiaal dat ontzettend duurzaam en gemakkelijk in onderhoud is.

Een houten tuinkantoor bij je thuis of op kantoor?

Extra ruimte creëren? Wij realiseren het houten tuinkantoor of bijgebouw van je dromen. Een plek die je gebruikt zoals jij dat wil. Van kantoor tot poolhouse, of een combinatie van de twee. En dat volledig op maat van jouw wensen, omgeving en budget. Meer weten over onze maatoplossingen?

Contacteer ons nu voor extra informatie, of breng een bezoek aan een van onze toonzalen.