05 april 2023

Integratie van een landelijke veranda en een prachtige villa

Landelijke veranda in hardhout

Bij de start van een project, gaan we altijd kijken naar de architectuur, stijl en interieur van de bestaande woning. Op basis hiervan doen we aanbevelingen om uiteindelijk een mooi samenhangend geheel te maken van de tuinkamer en de woning. Hierdoor wordt de waarde van de woning zowel financieel als esthetisch verhoogd, wat interessant is mocht de woning later verkocht worden.

Bij dit project ging het om een charmante villa in een landelijke stijl, met witte ramen en veel houtelementen in het interieur. Vandaar de keuze voor een witte hardhouten tuinkamer. De ramen van de tuinkamer bestaan uit afzeliahout, een tropische houtsoort met duurzaamheidsklasse 1.

Afwerking op maat

Wat deze veranda uniek maakt, is de hardhouten balustrade op het dak. Deze werd omwille van veiligheidsredenen geplaatst omdat het dak toegankelijk is van op de eerste verdieping.

Onder het dak werd gewerkt met een elegante kroonlijst met een extreme moulure (sierlijst). Een groot voordeel van hout is dat je er dit soort details in kan verwerken, waardoor je de tuinkamer een hele andere uitstraling geeft.

Langs de zijkant van de veranda werd een draaikiepraam in de wand geplaatst voor voldoende ventilatie in het voorjaar.

Langs de buitenkant onderaan de veranda werd gewerkt met een borstwering. Dit is een paneeltje van ongeveer 60 cm hoog dat een meer geborgen gevoel teweegbrengt in de tuinkamer. Daarnaast biedt het ook een barrière voor opspattend vuil en regenwater dat de ramen vuil zouden kunnen maken. Het is dus enerzijds een praktische keuze, maar ook een esthetische aangezien het perfect past binnen de klassieke stijl van de constructie.

Villa met klassieke tuinkamer

Binnen genieten van buiten

Vanuit de tuinkamer geniet de klant van een prachtig uitzicht op de tuin, en tegelijk van de gezelligheid van hun warme interieur. De tuin is bovendien ook makkelijk toegankelijk via de dubbele deur langs de voorkant van de constructie. Dankzij het hoogrendementsglas en een goede isolatie wordt de warmte van binnen perfect behouden, en dat het hele jaar door.

Breid jouw woning uit met een landelijke veranda

Heeft dit project je geïnspireerd en wil je jouw woning graag uitbreiden met een landelijke tuinkamer? Kom langs in een van onze toonzalen en laat je inspireren door onze showroommodellen. Als jij het kan dromen, kunnen wij het maken.