07 september 2023

Investeren in de toekomst: eigen nieuwbouwproject van 6,75 miljoen

Bij Miniflat zijn we altijd op zoek naar manieren om de dromen van onze klanten waar te maken. Manieren om vooruit te gaan, om te investeren in de toekomst. Daarom is het tijd om te investeren in onze bedrijfssite in Beverlo (Limburg). Benieuwd naar onze grootse plannen? Ontdek er nu alles over.

Waarom investeren we in nieuwe gebouwen?

Onze nieuwe showroom in Aalter (Oost-Vlaanderen) is nog maar enkele maanden afgewerkt, en we zijn al op zoek naar een volgende manier om vooruit te gaan.

Aangezien de gebouwen op onze site in Beverlo al meegaan sinds de beginjaren van Miniflat, is het hoog tijd dat ze een totale makeover krijgen. In plaats van deze gebouwen te renoveren, kiezen we ervoor om alles volledig af te breken en te vervangen door nieuwbouw. Zo starten we met een schone lei aan de volgende fase van ons bestaan. En dat op een ecologisch verantwoorde manier.

Wat houden de verbouwplannen juist in?

Vanaf 2024 starten we met de verbouwingen, die in verschillende fases uitgerold zullen worden over twee jaar tijd.

  1. We starten met de afbraak van onze huidige industriehallen die dienst deden als stockage, om vervolgens onze nieuwe atelier te bouwen. Wanneer deze klaar is, kunnen de nieuwe machines eindelijk komen en verhuizen we onze bestaande inrichting.
  2. Fase twee is de afbraak van ons huidige atelier, en bouw van een nieuwe stockage en industriehal waar we nog uitbreidingsmogelijkheden hebben. Daarnaast zullen we 8 bedrijfsunits van +-180m² bouwen die te koop aangeboden zullen worden.
  3. De derde fase is de vernieuwing van de kantoren. De timing hiervan beslissen we wanneer we zicht krijgen op de effectieve kostprijs van onze grote droom.

Het hele project gaat in totaal om zo’n 8.000 m2.

Een investering in de toekomst

Vanaf 2026 hopen we onze medewerkers dus optimaal comfort te bieden op de werkvloer, en onze klanten te ontvangen in een prachtige, inspirerende showroom.

Het kostenplaatje van het totale project is 6,75 miljoen euro. “Een ambitieus plan, maar ik ben nog maar 42 en dus nog jong. Er is véél goesting om te ondernemen en dit bedrijf verder naar nieuwe hoogtes te leiden”, zegt zaakvoerder Bert.

Benieuwd naar het resultaat? Blijf op de hoogte via onze pagina’s op social media: Facebook, Instagram en LinkedIn.