Schrijf je in voor de Woondroomdagen op 18/08 en 25/08 in onze conceptwoning in Aalter.

29 oktober 2021

Keuken in veranda: lang leve het keukeneiland mét tuinzicht

Een keuken in een veranda is een van de vele invullingen die je aan een veranda kan geven. Het gebeurt tegenwoordig steeds vaker, en volgens ons is deze ‘trend’ een blijvertje. En dat om verschillende redenen.

Centrale plaats van de woning

Een keuken wordt niet meer alleen gebruikt om in te koken. We spreken tegenwoordig meer over een leefkeuken waar wordt gekookt, gegeten, gewerkt, gespeeld, ontspannen… Dat maakt dat de keuken de centrale plaats wordt van de woning, en bij uitstek een goede verbinding vormt tussen binnen en buiten.

Integratie met woonruimte

Oudere woningen bestaan veel meer uit aparte kamers dan moderne woningen, die eerder een loftgevoel creëren. Wie hetzelfde wil bereiken tijdens de renovatie van een oudere woning, doet er goed aan om het huis uit te breiden met een leefveranda en hier de keuken in te plaatsen. Je trekt de woning zo open en kan de keuken perfect integreren met de woonruimte.

Maximaal daglicht

Een veranda = grote raampartijen = veel daglicht. En laat dat net handig zijn in de keuken waar heel wat werkjes verricht worden. Het leuke uitzicht waar je ten volle van kan genieten, dat krijg je er voor niets bij.

keuken in veranda

Connectie met buiten

Je keuken in de veranda plaatsen, zorgt voor een goede connectie met je tuin. Zo kan je tijdens het kokerellen bijvoorbeeld de kinderen in de gaten houden terwijl ze buiten spelen. En hoef je niet door de living of door een andere kamer te wandelen wanneer jullie buiten op het terras willen eten.

Grote raampartijen laten binnen en buiten als het ware in elkaar overlopen, waardoor je keuken ruimer aanvoelt.

Perfect voor keukeneiland

Een keukeneiland is haast een vaste waarde geworden in nieuwe keukens, en terecht! Niets zo fijn als samen tafelen rond het eiland. In een veranda heb je meer plaats dan in een afgesloten keukenruimte, en dus zeker plek voor dat felbegeerde keukeneiland.

Komt er een keuken in je nieuwe veranda?

Een keuken in een veranda, het blijft een van de beste keuzes die je kan maken wanneer je je woning verbouwt of uitbreidt. Wij hebben jarenlange ervaring in de plaatsing van keukens in veranda’s, en helpen ook jou graag om je dromen waar te maken.

Eens brainstormen over de uitbreidingsmogelijkheden van je woning? Maak dan nu een vrijblijvende afspraak met een van onze experts, en wij werken een leuk voorstel op maat uit.

Klik hier om een afspraak vast te leggen!