20 januari 2022

Klassieke veranda op maat met terrasoverdekking uit hardhout

Een extra leefruimte die meer licht binnenhaalt in de woning. En een overdekt terras dat het mogelijk maakt om ook op regenachtige zomerdagen te genieten van het buitenleven. Combineer beide en je krijgt deze klassieke veranda op maat: een all-in-project met een tijdloze meerwaarde voor de oorspronkelijke woning.

 

Deze leefveranda met terrasoverdekking is opgebouwd uit gelakt hardhout, het meest geschikte materiaal voor dit project. De details in de vaste panelen, kruiskozijnen en kroonlijst zijn namelijk het gemakkelijkst en mooist uit te frezen in hout.

Leefveranda

De klassieke veranda op maat sluit aan op de keuken van de woning en doet dienst als grote eetkamer. Een dubbele deur geeft rechtstreeks toegang tot de tuin.

Om extra lichtinval te garanderen in de klassieke veranda, plaatsen we een grote lichtstraat die bestaat uit een combinatie van materialen. De binnenkant is vervaardigd in hardhout, de buitenkant in aluminium. De reden voor deze combinatie: hout wordt afgewerkt met siliconen, aluminium met rubber. Omdat rubber UV-bestendig is – en bijgevolg duurzamer – kozen we voor een buitenkant uit aluminium. Daarnaast is aluminium ook onderhoudsvriendelijker dan hout.

Terrasoverdekking

Naast de klassieke veranda plaatsen we een terrasoverdekking, volledig in dezelfde stijl. We voorzagen een extra balustrade in cottage-stijl, een lichtstraat voor extra lichtinval en heaters voor koudere dagen/avonden.

De dubbele deur en raampartijen onder het terras vergroten de verbinding met de binnenkant van de woning, en sluiten volledig aan bij de stijl van de veranda en terrasoverdekking.

All-in: elk detail klopt

Van de aansluiting op de bestaande woning en detailafwerking van het hardhout tot de ingewerkte lichtstraten en heaters onder het terras: in dit all-in-project klopt elk detail.

Of je nu een moderne of klassieke veranda op maat wil uit hout, aluminium, staal of een combinatie. Of je nu wil uitbreiden met een overdekt terras of niet. We werken volledig op maat en geven je woondroom met plezier vorm.

Wil je meer informatie? Contacteer ons of kom langs in een van onze toonzalen. Ons team helpt je verder!