18 november 2022

Klassieke woning en moderne veranda: één mooi geheel

Je klassieke woning een moderne touch geven, zonder te hard af te wijken van de originele stijl? Wij gingen de uitdaging aan voor een klant. Het resultaat: een zwarte aluminium veranda met grote schuiframen en bakstenen muurtjes. Ontdek hier meer over dit project.

Klassiek en modern: een mooie match

De dag van vandaag gebeurt het wel vaker dat jonge mensen een oud huis kopen en opknappen. Betekent dit dat een moderne look niet meer mogelijk is? Nee hoor. Je kan bij een klassieke woning perfect kiezen voor een moderne veranda.

Grote schuiframen met kruishouten

Voor deze veranda werd er gekozen voor grote ramen voor veel lichtinval. De klant vond de stijl van een steellook-veranda mooi, maar aangezien je hierin niet kan werken met schuiframen, werd er getracht deze look zo goed mogelijk te benaderen door te werken met een fijne kruishouten in de ramen.

Muurtjes met uniek metselwerk

Wat dit project ook speciaal maakt is dat langs beide zijden van de veranda, de wanden op lage muurtjes rusten. De bakstenen van deze muren sluiten aan bij die van de woning zodat alles een mooi geheel vormt. Bij de bouw van de muurtjes werd gewerkt met een combinatie van horizontale en verticale patronen. Dit zorgt voor een iets meer dimensie dan enkel horizontale lijnen.

Pergola als overdekt terras

Aan de veranda werd een pergola gebouwd als overkapping voor het terras. Zo kan de klant het hele jaar door van zijn tuin genieten: in de zomer genieten vanonder de pergola en in de winter vanuit de veranda.

Ga zelf ook voor een moderne look

Wil jij jouw klassieke woning ook een moderne touch geven? Kom langs in een van onze toonzalen en laat je inspireren door onze showroommodellen. Als jij het kan dromen, kunnen wij het maken.