23 december 2021

Klassieke woning uitbreiden met moderne veranda: het perfecte contrast

Een klassieke woning uitbreiden? Dat kan perfect met een moderne aanbouw of veranda. We trokken deze prachtige oude woning open met een volledig glazen, strakke veranda.

 

Waar er in moderne woningen veel aandacht wordt besteed aan de connectie met de tuin, is dat bij oudere woningen veel minder het geval. Zo ook bij deze klassieke, tijdloze woning met nochtans een prachtige tuin.

Omdat de eigenaars meer wilden genieten van hun uitzicht, ontwierpen we voor hen een aluminium veranda met grote glaspartijen.

Extra licht via hoog rendementsglas

De veranda is gelegen op de dwarskant van de woning, gericht naar het zuiden. De extra ruimte doet dienst als zithoek en eetkamer en vormt mee het hart van de woning.

We plaatsten overal hoog rendementsglas: aan de ene kant om te isoleren in de winter, aan de andere kant om de warmte buiten te houden in de zomer.

Alle vaste ramen zijn profielloos en tot in de vloer ingewerkt. Zo vormen ze een strak geheel en contrasteren ze met de schuifdeuren.

Om weinig licht te verliezen in de keuken waartegen we bouwden, werkten we met een stalen lichtstraat om extra licht binnen te halen.

Connectie met de tuin via schuiframen

Naast een fenomenaal zicht op de grote tuin, kunnen de eigenaars gemakkelijk naar buiten via de schuifdeur aan de voorkant van de veranda, of de dubbele schuiframen langs de zijkant.

Gezellige avonden achter de gordijnen

’s Avonds wil je niet in een veranda zitten met ‘zwarte ramen’. We installeerden lange gordijnen over alle zijden van de veranda, en toveren de veranda ’s avonds om tot een gezellige plek. Het knisperende haardvuur zorgt voor de final touch!

woning uitbreiden

Hoe wil je jouw woning uitbreiden?

Of je nu van modern of klassiek houdt: we bouwen onze veranda’s volledig op maat van je wensen. Leg je plannen aan ons voor en we bezorgen je graag een offerte. Contacteer ons nu!