20 februari 2019

Miniflat en Aldera Veranda’s gaan verder onder één naam

De naam Aldera Veranda’s verdwijnt dit jaar. Achttien jaar nadat Miniflat het bedrijf overnam, gaan beide verandabouwers nu verder onder de naam Miniflat. Zaakvoerder Bert Dierick: “Het heeft geen zin meer om ons als aparte bedrijven te profileren.”

“In 2001 hebben we Aldera met Miniflat overgenomen. Maar we zijn op commercieel vlak altijd onafhankelijk blijven opereren, vanuit twee aparte namen: Aldera voor aluminium, Miniflat voor hout en staal. Natuurlijk was én is er veel kruisbestuiving, maar we kozen ervoor om operationeel elk ons eigen ding te blijven doen.”

Eén naam, drie materialen

Tot nu. “Omdat we door de jaren heen naar elkaar zijn toegegroeid. Ook al zijn het andere materialen: onze manier van werken loopt intussen volledig gelijk. De professionele markt ziet ons ook als één bedrijf. En de tijd dat de consument alleen onder zijn eigen kerktoren kijkt, is voorbij.”

“Dat alles maakt het logischer om verder te gaan onder één merknaam die de drie materialen aanbiedt: aluminium, hout en staal. Dat was ook het doel van de overname. Miniflat had de expertise in hout en staal, Aldera in aluminium. Door samen te gaan, konden we vanuit beide merken onze klanten het totaalpakket aanbieden.”

Woonuitbreidingen steeds belangrijker

In 2017 vierde Miniflat zijn vijftigjarig bestaan. “Een traject dat organische groei combineert met overnames”, besluit Bert. “We blijven in de toekomst inzetten op eigen producten en innovaties. En ook al zijn veranda’s onze reden van bestaan: we ontwerpen en bouwen nu ook steeds meer woonuitbreidingen, bijgebouwen als poolhouses, tuinkantoren en terrasoverkappingen. Dat is ook onze belofte aan onze klant: als jij het kan dromen, kunnen wij het maken.”