Onze toonzalen zijn 7/7 geopend. Maak hier je afspraak.

03 juli 2019

Een monorail schuifraam: raam + deur in 1

Een standaard schuifraam? Dat is vaak puur ontworpen om open te schuiven. Logisch, en natuurlijk niks mis mee. Maar, dat betekent ook vaak een typisch dikker profiel en minder glas. En uiteindelijk een minder mooi eindresultaat. Wat als er een betere oplossing was? Maak kennis met het monorail schuifraam.

monorail schuifraam

Wat is een monorail schuifraam?

Bij een monorail schuifraam heb je 1 vast glaspartij en 1 bewegend. Het bewegende gedeelte doet uiteraard dienst als schuifdeur.

De voordelen van monorail

We zijn vooral fan van een monorail schuifraam in veranda’s of bijgebouwen. En om de beste kwaliteit te kunnen aanbieden, ontwikkelden we ons eigen monorail schuifdeur. 2 redenen waarom:

Monorail schuifraam

Evenveel profiel, evenveel glas

Bij standaard schuiframen is er een duidelijk verschil qua uitzicht tussen de bewegende vleugels en het omringende glas. De dikte van de profielen van een vast raam zijn namelijk smaller dan die van de schuifdeur. Plaats je zo’n schuifdeur in een veranda, zie je dus een duidelijk verschil tussen wat het schuifraam is en wat niet. En dat doet toch wel afbreuk  aan het totaaluitzicht van je veranda.

Wij bij Miniflat lossen dat gemakkelijk op: onze monorail schuiframen zijn aangepast, zodat ze er net hetzelfde uitzien als de rest van je veranda. Evenveel profiel, evenveel glas.

Schuift langs binnen

Onze monorails schuiven volledig langs binnen. Waarom dat een pluspunt is? Simpel: vuil en water van buiten kunnen niet mee naar binnen schuiven langs de rail. Niet alleen mooi, maar ook proper!

Het juiste schuifraam voor jouw veranda of bijgebouw?

Dat moet wel een monorail schuifraam zijn. Nog vragen of wil je graag meer informatie over deze schuifdeuren voor jouw veranda? Contacteer ons gerust, of kom langs in een van onze toonzalen. Ons team helpt je graag verder.