Op donderdag 09/05 en vrijdag 10/05 zijn onze showrooms geopend. Je bent welkom tussen 13u en 17u (geen afspraak nodig). Tot dan!

23 november 2023

Naadloze integratie van schuiframen in een veranda: 4 innovatieve manieren

Bij Miniflat doen we alles in eigen beheer, en dat met oog voor het kleinste detail. Hierbij streven we naar een mooi samenspel tussen functionaliteit en esthetiek. In dit artikel duiken we dieper in op de naadloze integratie van hefschuiframen in een tuinkamer, waarbij we specifieke aandacht schenken aan innovatieve oplossingen en slimme ontwerpelementen.

Vleugel die wegschuift in een houtskeletwand

Een van onze unieke creaties is een schuifraam dat naadloos wegschuift in een houtskeletwand. Dit concept zorgt voor een ruimer gevoel, waarbij je geniet van een meer open raam, terwijl je toch een wand behoudt om bijvoorbeeld meubels tegen te plaatsen. Deze integratie van functionaliteit maakt de tuinkamer veelzijdig en gemakkelijk aan te passen aan verschillende behoeften.

Subtiele overgang tussen binnen- en buitenvloer

Daarnaast zijn we trots op onze ‘verzonken plaatsing’ van de hefschuiframen. Hierbij worden de binnen- en buitenvloer op een naadloze manier geïntegreerd, met behulp van een monorail die ingewerkt is in de vloer. Dit zorgt niet alleen voor een esthetisch aantrekkelijke uitstraling, maar zorgt er ook voor dat je geen grote stap moet zetten van buiten naar binnen of omgekeerd.

Smalle chicane en profielen

Hou jij van grote glaspartijen met een onbelemmerd zicht naar buiten toe? Bij Miniflat werken we met smalle chicanes en profielen zodat je ongestoord van het uitzicht op je tuin kan genieten. Bovendien zorgt dit voor maximaal natuurlijke lichtinval in de tuinkamer.

Miniflat veranda profielen

Schuiframen tot 3,2m hoogte

Om het ruimtelijke gevoel te versterken en een overvloed aan natuurlijk licht binnen te laten, bieden we schuiframen tot een hoogte van 3,2 meter. Dit niet alleen voor esthetische doeleinden, maar ook om te voldoen aan de groeiende vraag naar ruimere en lichtere leefomgevingen.

Het integreren van dergelijke hoge schuiframen is een uitdaging die we met trots aangaan, met als resultaat tuinkamers die zowel visueel indrukwekkend als functioneel zijn.

Miniflat veranda profielen en chicane

Bekijk de video

Laten we samen jouw droomveranda bouwen

Droom jij van een prachtige tuinkamer met naadloos geïntegreerde schuiframen met eigenschappen uit dit artikel? Kom langs in een van onze showrooms om nog meer inspiratie op te doen en advies op maat van jouw woning te krijgen.