Schrijf je in voor de Woondroomdagen op 18/08 en 25/08 in onze conceptwoning in Aalter.

20 juli 2021

De nieuwe veranda: van basic aanbouw tot volwaardige leefruimte

De nieuwe veranda van tegenwoordig verschilt wezenlijk van een standaardveranda van twintig jaar geleden. Hoe is de veranda geëvolueerd en waarom is het meer dan een ooit een meerwaarde voor je woning?

De nieuwe veranda = een woonveranda

Oorspronkelijk werd een veranda vooral gebruikt als een soort wintertuin, waar planten beschut staan. In de winter was het er vaak koud, in de zomers broeierig warm.

Een nieuwe veranda is veel meer dan dat, waardoor het woord ‘veranda’ lijkt te kort te schieten. Het is een extra leefruimte geworden, een fijne plek met een echt buitengevoel. Hier is het aangenaam vertoeven wanneer het Belgische weer te wensen overlaat. En dat zowel in de winter als zomer.

Spreek daarom gerust van een woonveranda of tuinkamer.

De meerwaarde van een woonveranda

– Met een woonveranda haal je het buitenleven en daglicht meer binnen.

– De hoge isolatiekwaliteiten van vandaag maken dat het zowel in warme zomers als koude winters een aangename plek blijft.

– Woonveranda’s komen in uiteenlopende designs: van klassiek tot hypermodern. Zij sluiten perfect aan op je huidige woning.

– Maak je keuze uit verschillende materialen zoals hout, aluminium, staal, of zelfs een combinatie van deze materialen.

– Een veranda kan tegenwoordig op veel meer manieren worden afgewerkt. Denk aan:

  • Het type dak: van een volledig glazen (zadel)dak tot daken met een vlakke lichtstraat zoals ons gepatenteerd Flatglass.
  • Dubbele of driedubbele beglazing voor goede isolatie.
  • Geïntegreerde zonnescreens aan de buitenzijde van de ramen om opwarming in de zomer effectief tegen te gaan.
  • De combinatie met een overdekt terras.

– Gebruik je extra ruimte voor wat jij wil. Kies voor een inrichting als keuken of een uitbreiding van je woonkamer. Een speelkamer of een lounge. In dit artikel ontdek je meer inspiratietips.

Klaar voor een nieuwe veranda?

Een woonveranda is een absolute meerwaarde voor je woning, nu en later. Dat merk je meteen wanneer je binnenstapt in een van onze toonzalen. Onze experts tonen je er graag alle mogelijkheden. Spring eens binnen, of klik hier om een afspraak te maken.