28 september 2022

Nog duurzamer wonen: een veranda met zonnepanelen

De energieprijzen zijn al lange tijd aan het pieken, waardoor we genoodzaakt zijn om zuiniger te leven. Wil je een veranda kopen en tegelijk op een eenvoudige manier energie besparen? Ga dan voor een veranda met zonnepanelen. Ontdek waarom dit zo voordelig is.

Jouw energiefactuur verlagen met een veranda

Overweeg je een veranda aan je woning te bouwen? Waarom hier niet meteen een energiebesparende oplossing aan koppelen? Dankzij onze nauwe samenwerking met een partner in zonnepanelen, bieden we de mogelijkheid om jouw tuinkamer volledig uit te rusten met zonnepanelen.

Waarom zonnepanelen op het dak van een veranda installeren?

We hebben in het verleden al meerdere veranda’s met zonnepanelen op het dak opgeleverd. Vooral veranda’s met platte daken. Deze bieden het grote voordeel dat je de positie van de zonnepanelen goed kan afstemmen op de oriëntatie van de zon. Zo haal je het hele jaar door een optimale opbrengst uit je panelen.

Kies je ervoor om zonnepanelen op het dak van je woning te plaatsen, daarentegen, geniet je van minder flexibiliteit qua oriëntatie en laat je je opbrengst meer aan kans over.

Bovendien ogen zonnepanelen op een pannendak niet zo aantrekkelijk. Zonnepanelen op een veranda vallen veel minder op, waardoor je woning niet wordt ontsierd.

Complete integratie met een feilloze afwerking

Voor de plaatsing van zonnepanelen op onze veranda’s, doen we beroep op een ervaren partner. Samen zorgen we ervoor dat de werken mooi op elkaar worden afgestemd zodat alles vlot verloopt.

Deze samenwerking biedt het voordeel dat we het systeem van de veranda zo kunnen aanpassen dat:

  • De constructie meer draagkracht krijgt voor het gewicht van de zonnepanelen.
  • De nodige sleuven voor bekabeling worden voorzien en deze netjes weggewerkt worden.

Tip: ga voor zonnepanelen met een hoog rendement

Om een maximale opbrengst te halen uit je zonnepanelen, raden we aan om te kiezen voor zonnepanelen met een hoog rendement. Deze zijn iets prijziger, maar geven je wel de mogelijkheid om een groot deel van je vermogen te dekken.

Kom langs voor persoonlijk advies

Heb je interesse in een veranda met zonnepanelen? Maak een afspraak om jouw mogelijkheden te bespreken of vraag meteen een offerte aan.