21 januari 2020

Dilemma: gesloten veranda of open?

Wanneer je een veranda wilt bijbouwen aan je bestaande woning, kom je al snel voor een belangrijk dilemma te staan: kies je voor een open veranda of eentje afgesloten van de rest van je woning? We zetten de voordelen van zowel de open als gesloten veranda op een rij.

Gesloten veranda

Wil je jouw veranda kunnen gebruiken als een aparte ruimte? Bijvoorbeeld als thuiskantoor en speelkamer voor de kinderen? Dan adviseren wij je om het raam tussen je woning en de veranda te laten staan. Heb je privacy nodig of is er te veel herrie, dan sluit je de ruimte gemakkelijk af.

Wanneer je een gesloten veranda laat plaatsen, brengt dat wat minder breekwerk met zich mee en merk je hier in huis niet zoveel van.

gesloten veranda

Open veranda

Een open veranda is de ideale oplossing als je jouw leefruimte wilt vergroten. Door de oorspronkelijke leefruimte en de nieuwe veranda in elkaar te laten overlopen, krijg je een veel ruimer gevoel. Dat wordt onder meer versterkt door de vloer die doorgelegd wordt in de hele ruimte.

Wanneer wij een open veranda aan je woning koppelen, zorgen wij dat het totaalplaatje klopt. Wij zorgen voor één samenhangend geheel met afgewerkte vloeren, metselwerk, lambrisering … Je kan bijvoorbeeld ook je keukenmeubel zonder veel structurele ingrepen uitbreiden en laten doorlopen in de veranda. Op die manier krijgt je woning een soort loftgevoel met veel lichtinval, open ruimtes en zeker en vast een wauw-factor.

open veranda

Beslis je eerst om een gesloten veranda te plaatsen en wil je nadien het raam toch eruit halen? Dat kan, maar dan is het verschil tussen de veranda en oorspronkelijke leefruimte duidelijker aanwezig.

Je geniet bij een open ruimte bovendien in de hele ruimte van de stralingswarmte van de veranda. Het glas vangt de warmte van de zon en straalt die uit naar de rest van de woning: een fijn gevoel! Bij koud weer en weinig zon merk je bovendien weinig tot geen verschil tussen een open of gesloten veranda. We kiezen steevast voor hoogkwalitatieve isolatiematerialen.

Wat kies jij?

Naar wat gaat jouw voorkeur: een open of gesloten veranda? Wij helpen je graag de juiste keuze maken met advies op maat van jouw voorkeuren en woning. Contacteer ons voor meer vrijblijvende informatie!

Kan je je moeilijk voorstellen hoe je veranda eruit zal zien? Bekijk je toekomstige veranda bij ons virtueel dankzij virtual reality! Maak vandaag nog een afspraak en wij regelen de rest.