02 juli 2021

Pergola in tuin: 8 aandachtspunten voor een heerlijk overdekt terras

Een pergola in de tuin is een topper voor buitenmensen. Of je het nu een terrasoverkapping, overdekt terras of pergola wil noemen: 8 aandachtspunten die de kwaliteit van je nieuwe constructie garanderen.

1. Waterdicht geheel

Een goede pergola in de tuin is voor ons een waterdicht geheel. Het is een plek waar je buitenmeubels onder kan laten staan, zonder je zorgen te moeten maken over mogelijke regen. Het is een plek waar je dag in dag uit beschut zit.

Een extra voordeel hierbij: wanneer je nadien je pergola wil omvormen tot een afgesloten veranda, is dat met een relatief kleine ingreep mogelijk.

2. Kwalitatieve materialen

Alles start met een goede basis: de gebruikte materialen. Wij kiezen standaard voor hoogwaardige grondstoffen, zowel in hout, aluminium als staal. Deze materialen zijn ontzettend duurzaam en bestand tegen externe invloeden.

pergola tuin

3. Binnenvallend daglicht

Een pergola is een plek waar het daglicht moet kunnen binnenvallen. Wij denken daarom ook steeds mee over de ideale ligging en oriëntatie van je nieuwe pergola in de tuin. Onze tip: laat je pergola zo plaatsen dat je er optimaal geniet van de avondzon.

4. Keuze tussen aan je woning of losstaand

Een overdekt terras of pergola kan zowel aan je woning geplaatst worden, als losstaand in je tuin. Dat laatste wordt vaak gedaan langs een zwembad of wanneer je een extra terras hebt achteraan je tuin.

5. Met/zonder lichtstraat

Een pergola kan zowel met als zonder lichtstraat worden uitgerust. Met een lichtstraat haal je uiteraard nog meer natuurlijk daglicht binnen. Wij werken hiervoor steeds met ons innovatieve Flatglass: volledig vlak glas dat wij op maat bouwen in ons atelier. Flatglas werkt superisolerend en is voorzien van zonwerende beglazing.

Naast een lichtstraat in je dak, is het ook perfect mogelijk om ingebouwde spots te voorzien.

pergola tuin

6. Uitgerust met heaters

’s Avonds of op koudere dagen ook genieten onder je pergola? Met heaters hou je het knus en warmpjes. Van losstaande tot ingebouwde heaters: wij hebben verschillende mogelijkheden die perfect zijn om je pergola te verwarmen. Bekijk ze hier allemaal. 

7. Windvaste screens

Met windvaste screens kan je je pergola meer afschermen. Dat kan handig zijn om verschillende redenen:

  • Schijnt de zon genadeloos hard? Met screens hou je de zon meer buiten.
  • Wanneer de wind opsteekt, zit je nog steeds comfortabel. Want onze screens zijn allemaal windvast.
  • Wanneer het kouder is, en je heaters aan staan, zorgen screens ervoor dat de warmte beter blijft hangen onder je pergola.

In onze showrooms kan je zelf het effect ervaren van een pergola met of zonder screens. Kom zeker eens langs en ontdek het zelf.

8. Vaste wanden of schuiframen als extra

Wil je tocht vermijden onder de pergola in je tuin? Dan kan je ervoor kiezen om een zijde van de overkapping dicht te maken met een (glazen) wand. Daarnaast behoren schuiframen ook tot de mogelijkheden. Je kan je pergola op die manier beter afschermen tegen de koude of minder goed weer.

Pergola in tuin iets voor jou?

Een pergola in de tuin is een absolute meerwaarde op zomerse dagen. Zie je jezelf er al zitten?

Kom dan zeker eens langs in een van onze showrooms, en ontdek hoe wij een pergola op maat van jouw tuin creëren. Klik hier om een afspraak te maken!