24 april 2023

Prachtig renovatieproject aanbouw moderne veranda

Heb je al een aanbouw aan je woning, maar zou je hem graag anders zien? Wij verbouwen de constructie in een vingerknip tot een prachtige tuinkamer. Laat je inspireren door dit project met moderne veranda.

Renovatie van bestaande aanbouw naar moderne veranda

Deze klant waarvoor we dit project realiseerde kwam bij ons terecht op Dag van de Architect, een soort van opendeurdag. Het gezin had al een aanbouw aan haar woning, maar vond deze te klein.

We breidden de woning uit met een aanbouw van zo’n 100 m2 met een keuken, eetkamer en woonkamer in één ruimte. De kleine keuken die er voorheen stond werd omgevormd tot een waskamer. Een hele metamorfose. En dat op ongeveer 10 dagen tijd (voorbereidende werken en betonwerken niet inbegrepen).

Zwarte moderne tuinkamer met pergola

Langs de buitenkant van de tuinkamer werd een deel van de constructie naar voren getrokken met een overdekt terras als resultaat. De pergola is zelfdragend, zonder steunpalen. Dit uniek concept werd ontworpen door de architect en uitgewerkt door ons. Het ziet er strak en origineel uit, wat perfect aansluit bij de moderne stijl van de tuinkamer.

Aan de linkerkant van de tuinkamer werkten we met geïsoleerde houtskeletwanden, afgewerkt met strakke panelen in aluminium. Uiteraard is alles conform de EPB-normen. De aluminium gevelbekleding is een eigen ontworpen systeem dat de uitzetting van het materiaal zonder problemen toestaat. Elk materiaal heeft zijn uitzettingscoëfficiënt. De ervaring leert ons om hier slimme systemen in te voorzien zodat het kan leven.

Het voordeel van deze gesloten wand is dat je langs de binnenkant van de tuinkamer een vlakke gyproc muur hebt om meubels tegen te plaatsen. Hiermee worden de vele raampartijen ook onderbroken. Bovendien is het aluminium van de wand onderhoudsvriendelijk.

Grote raampartijen voor veel lichtinval

De raampartijen bestaan uit supergeïsoleerd  hoogrendementsglas, wat we standaard voorzien. Vooraan in het midden van de tuinkamer werd een groot schuifraam geplaatst. De grote glaspartijen zorgen voor veel lichtinval in de woning. Met oog op privacy en gezelligheid, werd de tuinkamer voorzien van gordijnen en screens.

Renoveer de aanbouw van jouw woning

Tijd voor iets nieuws? Neem die huidige aanbouw eens onder handen! Kom langs in een van onze toonzalen bij jou in de buurt en laat je inspireren door onze toonzaalmodellen. Samen gaan we op zoek naar een tuinkamer die jouw leefruimte optimaliseert én perfect aansluit bij de stijl van jouw huidige woning. Als jij het kan dromen, kunnen wij het maken.