07 oktober 2020

Een thuiskantoor als zelfstandige? Meer voordelen dan je denkt

Werkte je het afgelopen jaar voornamelijk thuis? Dan heb je ongetwijfeld de voor- en nadelen ervan ervaren. Hoe van thuiswerk een succesvolle onderneming maken? Alles begint met de juiste werkplek. En daarvoor is een thuiskantoor in de tuin perfect. Als zelfstandige een slimme investering – op korte en lange termijn.

Een tuinkantoor?

Een tuinkantoor plaats je losstaand in je tuin. Op die manier heb je een afgesloten werkplek, maar ben je toch steeds thuis. Breid het uit met een (overdekt) terras, een keukentje, kleedkamer… en je hebt een poolhouse en thuiskantoor in 1. Je kan de ruimtes volledig invullen zoals jij dat wil.

Wanneer het totaaloppervlak van je losstaande gebouw(en) onder de 40 vierkante meter blijft, heb je bovendien geen bouwvergunning nodig in Vlaanderen.

Fiscaal aftrekbaar

Ben je zelfstandige? Wanneer je een thuiskantoor bouwt, kan je dat ook inbrengen in je vennootschap. De kosten zijn 100% aftrekbaar. Je bijgebouw moet wel aan enkele voorwaarden voldoen: er moet onder andere internet zijn, een vergadertafel en de mogelijkheid om te printen.

Discretie verzekerd

Wil je klanten ontvangen in je kantoor thuis? Wanneer je een afgesloten plek hebt, kan je hen in alle discretie ontvangen – zonder dat je ze eerst door je keuken moet loodsen.

Full focus

Thuiswerken kan een uitdaging zijn wanneer je partner of kinderen thuis zijn, de afwas in de keuken binnen je gezichtsveld staat… In een afgesloten kantoor in de tuin blijf je thuis, maar heb je wel een plek waar je geconcentreerd en ongestoord kan werken.

Van de ontbijttafel naar het bureau

Verlies geen tijd met onderweg te zijn, jaag je niet op in het verkeer én laat de wagen wat vaker thuis. We merken allemaal dat we de laatste maanden veel minder files hebben door de vele thuiswerkers, toch? Win-win-win.

Meerwaarde voor je vastgoed

Wil je later je woning verkopen? Een bijgebouw of thuiskantoor in de tuin doet de waarde alleen maar stijgen als je het gebouwd hebt volgens de regels van de kunst.

Een thuiskantoor om van te dromen

Op zoek naar een thuiskantoor dat volledig past bij jouw wensen en noden? Bij Miniflat helpen we je met een ontwerp op maat. Meer weten? Contacteer ons nu voor meer informatie of vraag meteen een vrijblijvende offerte aan.