24 oktober 2023

Uitbreiding keuken met moderne aluminium veranda

Een klant in Zelem wilde graag zijn kleine keuken uitbreiden tot een volwaardige leefkeuken. Dankzij hun nieuwe Miniflat-tuinkamer genieten ze nu van meer kook- en eetruimte, meer lichtinval én een prachtig zicht op de tuin. Ontdek nu meer over dit project.

Van kleine keuken naar lichtrijke leefkeuken

De oude keuken was te klein en bood geen ruimte voor een gezellige leefkeuken. De klant kond niet eens in de keuken zelf eten, laat staan genieten van het prachtige uitzicht op hun tuin.

Daarom hebben we een ingrijpende verandering doorgevoerd door een grote poutrelle te plaatsen, een stalen steunbalk, boven een nieuwe opening. Hierdoor kon de ruimte worden vergroot en kon de droom van een moderne keuken worden verwezenlijkt.

Stijlvol en tijdloos aluminium

De keuze voor aluminium was een schot in de roos. Het strakke, witte ontwerp van de tuinkamer past perfect bij de bestaande woning en creëert een tijdloze uitstraling.

Bovendien is aluminium laag in onderhoud en zal de witte kleur niet verslijten, omdat er geen pigment in zit. Het resultaat is een duurzame en onderhoudsvriendelijke ruimte waarvan de klant nog vele jaren zal kunnen genieten.

Een ruim werkblad en veel daglicht

Een van de belangrijkste voordelen van deze nieuwe tuinkamer is het grote werkblad waar de klant niet alleen kan koken, maar ook kan eten. Dit versterkt het gevoel van gezelligheid en maakt het mogelijk om te genieten van het uitzicht op de tuin tijdens het eten.

Bovendien hebben we een lichtstraat boven de keuken geïnstalleerd om veel daglicht binnen te laten, wat de ruimte nog helderder en uitnodigender maakt.

Naadloze binnen-buitenovergang

Een groot schuifraam verbindt nu de binnen- en buitenruimtes, waardoor de klant het hele jaar door kunnen genieten van de schoonheid van hun tuin. We plaatsten ook een vliegenschuifraam om ongewenste insecten buiten te houden tijdens het voorjaar. Aan de zijkant van de tuinkamer werd een deur voorzien voor gemakkelijke toegang tot de tuin.

Kom jouw droomveranda met ons bespreken

Zie je jouw toekomstige aluminium veranda al helemaal voor je? Kom langs in onze toonzalen en laat je inspireren door onze tuinkamers. Als jij het kan dromen, kunnen wij het maken.