03 december 2019

Veranda laten plaatsen? Vijf dilemma’s

Wil je een veranda laten plaatsen, dan moet je op voorhand een aantal keuzes maken. We zetten de belangrijkste dilemma’s op een rij. Wat kies jij?

veranda laten plaatsen

Functie

Waarvoor zal je veranda dienstdoen? Als extra, vrij te benutten ruimte, volwaardige leefruimte, keuken of bureau? Naargelang de functie, kan je jouw veranda anders opbouwen, uitrusten en/of indelen.

Oriëntatie

De oriëntatie van je veranda is ook een belangrijke. Wie graag ’s ochtends geniet van zijn of haar veranda, kiest voor een zuid-oostelijke oriëntatie. Wil je zo lang mogelijk zon in je veranda? Oriënteer ‘m dan naar het westen. Komt er een tv of pc, dan richt je de veranda best naar het noorden. Zo heb je geen last van reflecties op het scherm. Reken wel in dat je best verwarming voorziet als je de veranda laat plaatsen, aangezien de veranda door het weinige zonlicht moeilijker opwarmt.

Ruimtelijke voorwaarden

Wie een veranda wil laten plaatsen, moet dat minstens melden bij de gemeente. In bepaalde gevallen is een stedenbouwkundige vergunning nodig. Check dus even op voorhand wat kan en wat niet, hoeveel je mag aan- of bijbouwen en of er specifieke voorwaarden van toepassing zijn.

Stijl en materiaal

Een veranda kan qua stijl netjes aansluiten bij de stijl van je woning, of er net mee clashen. Kies je voor een strakke, moderne veranda met veel glas en dunne profielen? Of eerder voor de klassieke look met meer sierelementen en een warmere uitstraling? En welk materiaal gebruik je het liefst: aluminium, hout of staal? Bij ons vind je ze alle drie. Onze keuzewijzer helpt je beslissen!

Verwarming en koeling

Zorg voor extra comfort door te investeren in verwarming en eventuele koeling in je veranda. Een klassieke radiator, vloerverwarming en warmtepomp behoren allemaal tot de mogelijkheden. Met een warmtepomp, kan je de veranda ook koelen. Al is airconditioning ook mogelijk. Installeer een screen om de zon buiten te houden.

Gekozen? Tijd om je veranda te laten plaatsen!

Je veranda laten plaatsen door professionele bouwers? Ons team staat voor je klaar en helpt je graag met de moeilijkste knopen door te hakken. Dankzij onze jarenlange ervaring, geven we je graag ons advies mee. Contacteer ons gerust voor meer informatie.

Wil je een duidelijk zicht op je toekomstige veranda? Dankzij onze VR-voorstelling van je ontwerp, wandel je door je droomveranda en krijg je een perfect beeld op lichtinval, de binnen- en buitenkant, de verduistering met zonwering… Maak nu je afspraak!