Schrijf je in voor de Woondroomdagen op 18/08 en 25/08 in onze conceptwoning in Aalter.

20 januari 2022

Veranda met schuifdeuren: strak, veilig en duurzaam

Een veranda met schuifdeuren combineert een panoramisch zicht met een gemakkelijke toegang tot je tuin. Wat zijn de andere voordelen van schuiframen, en welke mogelijkheden zijn er voor jouw veranda? We zetten alles wat je moet weten op een rij.

 

Bij Miniflat kiezen we altijd voor hefschuifdeuren om verschillende redenen:

  • Een schuifraam is meestal een zwaar raam met een groot glasoppervlak. Bij een hefschuifraam til je het raam eerst op wieltjes, waarna je het gemakkelijker kan openschuiven.
  • Bij een gewoon schuifraam staan de wieltjes altijd onder het raam. Wat betekent dat de wieltjes 7/7 en 24/24 worden belast met soms een paar honderd kilogram. Bij een hefschuifdeur worden de wieltjes alleen belast wanneer je de deur opent of sluit. Dat heeft een positieve impact op de levensduur van de wieltjes.
  • Hefschuiframen zijn inbraakveiliger dan gewone schuiframen. De ramen openen enkel fatsoenlijk wanneer ze op de wieltjes staan (zoals hierboven beschreven staat). Proberen inbrekers het raam desondanks te forceren, is het haast onmogelijk om de zware ramen open te wrikken.
  • Hefschuiframen zijn algemeen meer winddicht dan een gewone schuifdeur. Je zal ook minder last hebben van tocht.

Slank uitzicht in aluminium of hout

We gaan voor je op zoek naar het schuifraam dat het meest aansluit bij uw veranda. We kiezen vooral voor monorail schuiframen. Die ramen bestaan uit een vast en een bewegend deel. Het geeft je schuifraam een slank uitzicht, dat mooi past bij de rest van je raampartijen.

Het glas van je schuiframen plaatsen we in een blind profiel, waardoor je ramen in de vloer lijken door te lopen. Omdat de schuivende vleugel voor de binnenzijde van de vaste vleugel schuift, valt deze meer op. Hoe dat eruitziet, zie je achteraan op de foto hieronder:

veranda met schuifdeuren

Binnen of buitenschuivende vleugels?

We kiezen altijd voor binnenschuivende vleugels omdat het vuil van buiten dan niet in de rail kan, en de wielen duurzamer zijn op lange termijn.

Je veranda met schuifdeuren op maat: bij Miniflat

Op zoek naar een veranda met schuifdeuren die perfect past bij je woning en tuin? We werken volledig op maat en creëren je droomveranda in aluminium, staal, hout of een combinatie van materialen.

Hoe zal je veranda eruitzien? Contacteer ons en we laten de plannen zien in virtual reality. Klik hier om een afspraak te maken!