Onze toonzalen zijn 7/7 geopend. Maak hier je afspraak.

20 april 2021

Een veranda of terrasoverkapping? Zo maak je de juiste keuze

Een veranda of terrasoverkapping zijn twee manieren om meer te genieten van het buitenleven – ongeacht de weersomstandigheden. Maar wat past het best bij jouw levensstijl? Wij zetten beide opties naast elkaar.

Een veranda

Kies je voor een veranda, dan kies je voor een volledig geïsoleerde ruimte. Een veranda doet meestal dienst als een extra leefruimte of een uitbreiding van een bestaande ruimte zoals de keuken of het salon.

Het dak van een goede veranda is opgetrokken uit hoogkwalitatieve materialen en bestaat op zijn minst uit dubbel glas. Het doel daarvan is:

  • Warmte zoveel mogelijk buiten houden in de zomer
  • Het geluid van regen dempen
  • Condens tegengaan

Grote schuiframen maken dat je de ruimte maximaal kan openen, maar ‘m ook volledig kan sluiten wanneer je dat wenst.

veranda of terrasoverkapping

Een terrasoverkapping

De functie van een terrasoverkapping verschilt van een veranda. Zo’n overkapping wordt meestal niet beschouwd als extra woonruimte, maar als een ideale manier om meer van het buitenleven te genieten.

Qua opbouw zijn er bij Miniflat zowel gelijkenissen als verschillen tussen een veranda en terrasoverkapping:

  • Het dak van een veranda of terrasoverkapping wordt door ons op dezelfde wijze opgebouwd. Zo garanderen we te allen tijde een kwalitatieve overkapping.
  • De vloer onder een terrasoverkapping is niet geïsoleerd en helt heel lichtjes. Dat is nodig om eventuele slagregen, die bij hevige regenval tot ver onder een terrasoverkapping kan geraken, te laten wegvloeien.

Een terrasoverkapping is budgetvriendelijker dan een veranda aangezien er minder materialen voor nodig zijn en de constructie gemakkelijker te plaatsen is. Sommige mensen kiezen er daarom voor om eerst een terrasoverkapping te plaatsen, en die nadien verder uit te bouwen tot een volwaardige veranda. Ook bij Miniflat is dat perfect mogelijk.

veranda of terrasoverkapping

Het beste van twee werelden

Kan je absoluut niet kiezen? Als je voldoende ruimte hebt, kan je gaan voor de combinatie van een veranda en terrasoverkapping. Waarbij het ene dienst doet als extra leefruimte, en het andere als overdekt terras voor lange, warme zomerdagen.

Wat je ook verkiest: je creëert sowieso een enorme meerwaarde voor je woning. Zowel voor jezelf als wanneer je ooit zou beslissen om je woning te verkopen.

Veranda of terrasoverkapping: ontdek alle opties bij Miniflat

Wat je ook wil plaatsen: wij helpen je graag verder! Kom langs in een van onze toonzalen voor extra inspiratie of informatie. Klik hier om een afspraak te maken.

Een duidelijker zicht krijgen op het kostenplaatje? Onze prijssimulator helpt je op weg. Vul ‘m hier gratis en vrijblijvend in!