03 december 2019

Aluminium veranda onderhouden: tips & tricks

Een veranda vormt vaak het pareltje van je woning. Natuurlijk wil je dan ook dat je veranda er goed uitziet én lang meegaat. Hoe je dat garandeert, hangt af van het type veranda: hout, aluminium of staal. Ontdek hier onze tips en tricks om een aluminium veranda te onderhouden.

veranda onderhouden

Goed nieuws: doordat aluminium een erg onderhoudsvriendelijk materiaal is, hoef je het niet meer te lakken of schilderen. Onderhouden doe je met een goede poetsbeurt zo nu en dan.

Hoe vaak?

Afhankelijk van waar je woont, heeft je veranda vaker nood aan een poets- en onderhoudsbeurt. Woon je in een stad of in de buurt van industrie? Dan poets je jouw aluminium veranda best wat vaker. Mik ruwweg op een viertal keren per jaar. Woon je landelijker? Dan heb je vermoedelijk minder last van vervuilde lucht en hoef je jouw veranda minder vaak schoon te maken. Twee keer per jaar is al voldoende.

De profielen

Je wast de aluminium profielen best met water en zeep of een pH-neutraal schoonmaakmiddel. Bijtende producten zoals ammoniak en sodium zijn uit den boze. Gebraak een zachte spons en/of zeemvel, en vermijd zeker schuursponzen of schuurpapier.

De ramen

De ramen van je veranda wassen is hetzelfde als andere ramen wassen. Extra tip: vermijd strepen door wat azijn in je water te doen, of door de strepen weg te vegen met droge proppen krantenpapier.

Het dak

Zeker wanneer je in een bosrijk gebied woont, raden we je aan om af en toe het dak van je veranda te checken. Bladeren en ander vuil kunnen anders voor opstoppingen zorgen. Daarom: wanneer je jouw veranda onderhoudt, maak ook altijd even de dakgoot en afvoer vrij.

Je veranda onderhouden met Miniflat

Met deze tips geniet jij optimaal en langdurige van een kraakheldere veranda. Zit je nog met vragen? Stel ze gerust, wij staan voor je klaar!