07 januari 2020

Hoe lang duurt een veranda op maat bouwen?

Een veranda op maat bouwen gebeurt niet op een-twee-drie. Van het eerste contact tot de afgewerkte veranda moet je rekenen op zes à negen maanden. Toch zetten wij alles op alles om de doorlooptijd zo kort mogelijk te houden. Dat doen we door naast verandabouwer ook echt projectcoördinator te zijn. Een woordje uitleg.

veranda op maat

We vergelijken een veranda op maat vaak met een minihuis bouwen. Grondwerken, funderingen, ramen, het dak … Het komt allemaal aan bod, zij het op een kleinere schaal. Als je weet dat er in een huis bouwen best wat tijd kruipt, mag het niet verbazen dat dit bij een veranda ook zo is.

Oriëntatie en voorbereidingen

Alles start logischerwijze met een eerste kennismaking, waarbij je ons vertelt waar je van droomt en wat de mogelijkheden zijn. Wij komen bij je langs om de situatie goed te kunnen inschatten en stellen je een tweetal weken later op basis van al die informatie een voorontwerp en offerte voor. Samen finetunen we dit tot we komen tot je droomveranda. Nadat jij een nachtje (of enkele nachtjes) hierover hebt geslapen en een definitieve beslissing neemt, schieten wij verder in actie.

Afhankelijk van je constructie hebben we bepaalde vergunningen nodig voor we mogen beginnen te bouwen. Zijn die in orde, komen we alles opmeten en beginnen we aan het échte werk: de creatie van je veranda. Vanaf dan mag je rekenen op een zestien à achttien werkweken tot je veranda rechtstaat.

De uitdaging van een veranda op maat

Vanwaar de langere doorlooptijd? We hebben geen kant-en-klaar bouwpakket klaarstaan maar ontwikkelen en tekenen alles zelf uit. Met 52 jaar ervaring op de teller kunnen wij die uitdaging aan. Wij werken alleen met hoogkwalitatieve materialen en gebruiken CSE-gestuurde machines om foutmarges te reduceren. Elk project is uniek en krijgt van ons even veel aandacht. Bepaalde onderdelen van je veranda bouwen we bijvoorbeeld in ons atelier al eens op, om te garanderen dat de bouw vlot zal verlopen. Elke werf wordt voor oplevering ook dubbel door ons gecontroleerd.

veranda op maat

1 aanspreekpunt = 1 coördinator

We zeiden het hierboven al: bij een veranda op maat komt meer kijken dan enkel een veranda plaatsen. Je hebt iemand nodig voor grondwerken en ruwbouw, verwarming … Wij kunnen hiervoor je onestopshop zijn en hebben een sterk team van partners, elk met hun eigen specialisatie. Wij coördineren de verschillende bouwpartners, stemmen levertermijnen op elkaar af en zorgen zo dat er zo min mogelijk tijd verloren gaat.

Het grootste voordeel voor jou? Jij hoeft je van niets iets aan te trekken en kan met al je bekommernissen terecht bij één aanspreekpunt: bij ons.

Een veranda op maat zonder zorgen

Wij realiseren je droomveranda op maat zo snel mogelijk dankzij een efficiënte planning, een grote dosis ervaring en een goed onderbouwde samenwerking met onze partners. Wil je graag weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Contacteer ons dan voor meer informatie of vraag meteen een vrijblijvende offerte aan!