12 september 2019

Een veranda plaatsen: hoe lang duurt het?

Een veranda plaatsen, dat betekent dat een deel van je woning en tuin even een werf zal zijn. Of in ons geval: heel even. Want wij doen er alles aan om de overlast voor je tot een minimum te beperken. De eigenlijke bouwwerken nemen bij ons amper een maand in beslag: van de grondwerken tot de laatste details.

veranda plaatsen

Benieuwd hoe we dat klaarspelen? Wel, wij zetten heel erg in op werkvoorbereiding. Door zoveel mogelijk op voorhand uit te voeren in ons atelier, reduceren we onze tijd op de werf tijdens de plaatsing van de veranda.

Lego voor gevorderden

Vergelijk het met Meccano, K’nex of Lego voor gevorderden. Op voorhand maken wij onze profielen op maat. We passen ze al eens in elkaar en geven elke balk een nummer. Zo moet de plaatsingsploeg niets meer uitzoeken, weten ze wat waar hoort, en worden ze niet geconfronteerd met problemen die ze ter plaatse nog moeten oplossen.

Ook de dakkoepel bouwen we al eens op in onze schrijnwerkerij, om zeker te zijn dat alles klopt. Pas als alles op punt staat, gaat hij hier de deur uit en wordt in de veranda geplaatst. Dat scheelt enorm in montagetijd ter plaatse.

veranda plaatsen

Timing

Na 2 à 3 dagen staat je veranda al recht. En een week op voorhand zijn we uiteraard al eens langs geweest om de fundering te gieten.

Dan zitten de ruwe werken er eigenlijk op. En is het nog kwestie van de leidingen te leggen, te chappen en de rest van de technieken te installeren. Vervolgens is de afwerking al aan de beurt: het fijnere werk. Ruwweg lukt dit binnen de tijdspanne van een maand.

Het mag dus wel duidelijk zijn: een goed begin is het halve werk. Of in dit geval: een heel korte opbouwtijd, minder overlast en vooral: sneller genieten van je nieuwe veranda.

Ook graag snel een veranda laten plaatsen? Contacteer ons of kom langs in onze toonzaalvoor informatie en inspiratie. Of bereken online alvast de prijs van je droomveranda.