26 april 2019

Veranda te warm? Kies koel in de zomer en warm in de winter

Van welke veranda je ook droomt, je wilt het hele jaar door genieten van die extra vierkante meters. Gelijk heb je. Een veranda die te warm is in de zomer en te koud in de winter? Niet bij ons. En dat dankzij verschillende hulpmiddelen. Een overzicht.

HR-glas

De verticale glaspartijen van jouw toekomstige veranda voldoen aan de strenge energienormen voor nieuwbouw. Wij werken standaard met hoogrendementsbeglazing. Onthou vooral: met goed glas is een veranda niet te warm in de zomer.

Doorgedreven geïsoleerd dak

Langs waar gaat de meeste warmte verloren? Juist, ja: via het dak. Een stevig isolatiepakket in het plat dak garandeert een aangename temperatuur in jouw veranda – hoe warm of koud het buiten ook is.

Een lichtkoepel die isoleert...

Onze Flatglass EVO bestaat met driedubbele beglazing. In de zomer doet de zonwerende beglazing zijn werk: de koepel kaatst de te opdringerige zonnestralen weer naar buiten als de zon hoog staat. Veranda te warm? Niet in dit geval!

... en ventileert

Warme lucht stijgt. In de winter is het kwestie om die warmte binnen te houden, maar op warme zomerdagen wil je die hitte kwijt. Daarom ontwikkelden we de Flatglass Air. Deze lichtkoepel zet je met een afstandsbediening rondomrond tot zeven centimeter open. Zo vermijd je op een inbraakveilige manier dat je veranda te warm wordt.

Screens

Voor verticale glaspartijen voorzien we windvaste screens. Zo zet je de zon die je veranda te warm maakt, buitenspel. Ze zijn geautomatiseerd: met één druk op de knop laat je ze helemaal naar beneden. Of tot op de stand die je wilt. De kast en motor van de screens werken we weg in de kroonlijst.

Verwarmen en koelen

Een verwarmingssysteem is essentieel in leefveranda’s. Kan je huidige verwarmingssysteem de extra vierkante meters mee verwarmen? Dan is een klassieke radiator een slimme keuze. Al dan niet in combinatie met vloerverwarming.

Is je huidige verwarmingsinstallatie hier niet op voorzien? Dan is een lucht-luchtwarmtepomp een mooie oplossing. Win-win: een warmtepomp kan ook koelen wanneer je veranda te warm wordt.

Veranda te warm = verleden tijd

Dat een veranda te warm wordt in de zomer, is lang verleden tijd. Met de juiste technieken vormt de hitte buiten geen probleem. Laat die zomer dus maar komen!

Nog vragen of  graag meer informatie? Contacteer ons of spring eens binnen in een van onze toonzalen.