12 september 2019

Veranda zonwering en andere tips om de lichtinval in je veranda te bepalen

Zonnebril op in je veranda bij felle zomerzon? In de tussenseizoenen wachten tot in de late namiddag tot er licht binnenvalt? Neen, dat kan de bedoeling niet zijn. Want jij bepaalt zelf waar, wanneer en hoeveel licht er binnenvalt. En dat met 3 woorden: oriëntatie, dakkoepel en veranda zonwering zoals screens.

veranda zonwering

Oriëntatie

Komt standaard aan bod in de ontwerpfase: hoe gaan we je toekomstige veranda richten?Uiteraard bouwen we tegen je woning aan, maar voor de rest ligt alles nog open. Bouwen we in de diepte, met de korte zijde tegen het huis en de lange zijde aan de tuin? Voorzien we een extra hoekje of uitspringing? Het kan allemaal. Wij oriënteren je veranda zo dat een maximale lichtinval wordt gegarandeerd. En dat de hele dag door.

Dakkoepel

Heeft je veranda een plek gevonden? Dan komt het erop neer om de lichtinval in de veranda te regelen. Vroeger bestonden verandadaken helemaal uit glas. Nu werken we met een volwaardig plat dak en een lichtkoepel. Met de verhouding tussen die twee én de oriëntatie van de koepel, kan je de lichtinval zelf bepalen.

Zonwering: screens

In de winter staat de zon laag = gratis warmte. Maar misschien vind je dat winterzonnetje op bepaalde momenten net iets te opdringerig. Daarom kunnen we je verticale glaspartijen uitrusten met screens. Dat zijn zonweringsdoeken aan de buitenkant van je veranda die je naar beneden kan laten komen. Resultaat: jij, en niet de zon, is baas in je veranda.

Blijf lichtinval in je veranda de baas

Door op voorhand na te denken over lichtinval in je veranda, kan je de zon gemakkelijk schaakmat zetten. Wij bij Miniflat loodsen je graag door de verschillende mogelijkheden van oriëntatie, dakkoepels en veranda zonweringen. Nog vragen of wens je meer informatie hierover? Aarzel niet en contacteer ons!