Aandachtspunten voor een vlotte verandabouw
Als verandabouwers weten wij als geen ander wat belangrijk is wanneer je een veranda wil bouwen. Wij nemen de verandabouw altijd zelf in handen, maar indien je ons wil bijstaan met hulp voor, tijdens of na de werken, kan dat. We sommen alvast zes aandachtspunten die belangrijk zijn bij een verandabouw.
Doorlooptijd
Een veranda staat er niet op een-twee-drie, zeker niet een veranda volledig op maat van je wensen. Van kennismaking tot volledig afgewerkt product moet je rekenen op gemiddeld zes tot negen maanden.
Alles start met een eerste kennismakingsgesprek met onze mensen en een bezoek aan een van onze showrooms. Hebben we een basisovereenkomst, dan start de looptijd van de vergunning. Hierna komen we opmeten en maken we de plannen voor de fundering klaar. Wil je deze zelf uitvoeren, dan komen we de fundering zelf nog eens opmeten vooraleer we in productie gaan. Wil je sneller gaan? Laat ons de voorbereidende werken uitvoeren zodat wij meteen vanaf de eerste meting in productie kunnen gaan.
Onze veranda’s en uitbouwen zijn maatwerk. Reken daarom op +/- 18 werkweken vanaf de definitieve opmeting.
De montage zelf verloopt altijd vlot. Wij doen zoveel mogelijk voorbereidend werk in ons atelier, waardoor het project op maat naar je thuis komt en ter plaatse enkel nog geassembleerd moet worden.
Eventuele vergunningen
Afhankelijk van de grootte en het type bijgebouw of veranda, heb je een vergunning nodig of dien je minstens een melding te doen bij de gemeente. Daar kan soms ook wat tijd overgaan. Iets dat je niet uit het oog mag verliezen.
Goede fundering
Wij plaatsen een veranda enkel op een goede fundering, in de vaste grond. Wij kiezen bij een veranda voor een ringfundering rondom en een gewapende betonplaat over de volledige oppervlakte. Heb je geen goede fundering, dan kan je scheuren en verzakkingen krijgen in je veranda en dat willen we te allen tijde vermijden.
Er zijn heel wat funderingsmogelijkheden, zoals een ringfundering bij een veranda of een sokkelfundering voor een pergola. De juiste oplossing is vaak afhankelijk van het perceel waarop je nieuwe veranda moet komen. We kijken per situatie wat de beste oplossing is en nemen hierin geen enkel risico. De fundering moet goed zijn om levenslang te genieten van je veranda.
Aansluiting tegen gevel
Een technisch aspect waar wij als verandabouwer rekening mee houden. Je nieuwe veranda moet correct aansluiten op de buitengevel van je woning om een goede afwatering en isolatie te garanderen. Wij nemen deze details al op in de conceptfase en hebben ervaren monteurs die ervoor zorgen dat je veranda perfect aansluit op je bestaande woning.
Goede dakbedekking
Wij zweren bij de dakbedekking van Wolfin, een van de leidende Europese producenten van afdichtingssystemen voor platte daken en gebouwen. Hun dakfolie is rekbaar, strak en meer dan degelijk. We werken met de beste materialen zodat jij er je leven lang plezier aan beleeft.
Onderhoud
We bouwen onze veranda’s op met de beste materialen die vaak maar een beperkt onderhoud nodig hebben. Afhankelijk of je kiest voor een houten, stalen of aluminium veranda, varieert het onderhoud natuurlijk. Maar met een degelijk onderhoud kan je veranda levenslang meegaan. Wij zullen je altijd de nodige onderhoudstips geven wanneer je een veranda met ons bouwt.
Kies voor expertise en zekerheid bij je verandabouw
Je wil een veranda om jarenlang van te genieten, geplaatst door ervaren experts die je op alle vlakken ondersteunen? Die geen elk aandachtspunt uit het oog verliezen? Dan staat het team van Miniflat voor je klaar.
Heb je vragen of wens je meer informatie over onze verandabouw? Contacteer ons en wij helpen je met plezier verder.
Een vrijblijvende offerte voor je droomveranda? Die maken wij graag voor je op!