02 mei 2019

Waarom een veranda? Haal buiten naar binnen

Waarom een veranda plaatsen? Er zijn heel wat redenen, maar deze is misschien wel de belangrijkste: een veranda betekent extra genieten van je tuin. Woning en groen lopen volledig in elkaar over. Wij van Miniflat doen er alles aan om voor jou het maximale uit dat contact tussen binnen en buiten te halen. Een overzicht.

Dakkoepel die licht binnenhaalt

Vroeger bestonden verandadaken helemaal uit glas. Nu werken we met een volwaardig plat dak en een lichtkoepel. Met de verhouding tussen die twee én de oriëntatie van je koepel bepaal jij hoeveel licht waar precies binnenvalt.

De profielen in onze dakkoepel maken we uit staal. Zo minimaliseren we de profielen en maximaliseren we de lichtinval. Want waarom een veranda? Inderdaad, je krijgt veel meer licht binnen. Onze koepels zijn trouwens de enige in hun soort die perfect vlak liggen – de afwerking is dus ook top.

Slanker schuifraam

Een standaard schuifraam is vaak functioneel. Dat betekent typisch dikkere profielen, minder glas en dus minder contact met buiten. Net daarom ontwikkelden wij ons monorail schuifraam met dunnere profielen. Die ziet er niet alleen mooier uit, maar vergroot het contact tussen binnen en buiten. En dat is waarom een veranda net geplaatst wordt.

Ultradunne profielen

Ook de profielen van je verticale beglazing beperken we tot een minimum. De verticale profielen van onze Minimal-veranda, een combinatie van hout en aluminium, zijn amper 5,8 centimeter breed. En we werken de horizontale profielen zoveel als mogelijk weg in vloer en plafond. Fan van de minimalistische look? Ga dan voor ultradunne profielen in staal.

De smalste hoek ooit

De hoeken van je veranda torsen heel wat gewicht. Daarom zijn de profielen daar typisch dikker. Onze glas-glashoekverbindingen minimaliseren het profiel en maximaliseren je glaspartijen. Onze eigen ingenieurs zorgen er dan weer voor dat je constructie niet inboet aan stabiliteit. Want waarom een veranda met brede profielen, als dunner even veilig is?

Hoek verdwijnt, tuin verschijnt

Nog een stap verder? Dat kan met onze openschuivende hoek. Het systeem ziet eruit als een normale schuifdeur. Met één groot verschil: er staat geen storende paal in het zicht. Zo verdwijnt de grens tussen je woning en tuin helemaal. Je hoeft dus niet meer te kiezen tussen een pergola of een veranda.

Waarom een veranda jouw woning upgradet

Waarom een veranda jouw woning en tuin verbindt, mag ondertussen wel duidelijk zijn. Ook geïnteresseerd om je woning te upgraden met een unieke veranda? Contacteer ons voor meer informatie of vraag meteen een vrijblijvend ontwerp aan!