18 april 2022

Waarom wij een vaste prijs kunnen beloven

Al meer dan 55 jaar

We zijn geen eendagsvlieg. Al meer dan 55 jaar maken we veranda’s en bijgebouwen in onze eigen ateliers. We hebben met andere woorden al veel meegemaakt. Ook het moeilijker verkrijgen van grondstoffen is in het verleden wel eens voorgevallen. Dat maakt dat we perfect wisten wat te doen. In dit artikel leggen we je onze sleutels tot een gegarandeerde prijs en dienstverlening uit.

Sleutel 1: grote voorraad

Waarom we je een vasteprijsafspraak kunnen bieden? Heel eenvoudig: de materialen voor jouw veranda, bijgebouw of poolhouse liggen namelijk al klaar in onze magazijnen. Wij hebben veel van deze materialen al ingekocht dus weten perfect wat deze ons gekost hebben. Op die manier kunnen we ook zonder onzekerheden jou een vaste prijs beloven.

Met onze gigantische opslagmogelijkheden beschikken we zo over een concurrentieel voordeel. Ook bij onze leveranciers hebben we nog tussenstock staan die we op afroep kunnen laten leveren.

goede verandabouwer Limburg

Sleutel 2: inhouse productie

Naast grondstoffen, is ook het productieproces erg bepalend voor de prijs. Energieprijzen hebben bijvoorbeeld een impact op die productiekost. En ook die energieprijzen zijn de laatste weken uitzonderlijk. Gelukkig voeren we de productie bij Miniflat uit in onze eigen ateliers. Met andere woorden: onze productiekost is erg transparant. Ook dit is een reden waarom we vasteprijsafspraken kunnen hanteren ondanks het huidige klimaat in de markt.

Sleutel 3: Langetermijnafspraken & een gevulde orderportefeuille

Een bedrijf dat maatwerk maakt heeft voldoende orders in haar portefeuille nodig om een optimale werking te realiseren. Dat weten we omdat we al decennia lang met meer dan 100 werknemers elke dag een ander project afwerken. Hierdoor moet alles just-in-time klaar zijn zodat we de werf van de dag gepast kunnen opstarten. Elke leverancier heeft zijn levertermijnen een beetje verlengd waardoor we vroeger moeten bestellen en nog meer wachtende orders nodig hebben.

Niet erg natuurlijk, want onze klanten moeten nog hun vergunning en voorbereidende werken uitvoeren wat ook soms uitloopt. Een gemiddelde doorlooptijd van een project zit rond de 8 maanden. Uiteraard is dat elke keer afhankelijk van de omstandigheden. Daarom geven we een ruime marge van 12 maanden om je project uit te voeren aan de afgesproken vaste prijs. Moest het toch langer duren om de een of andere reden passen we enkel de indexering aan. Het afgelopen jaar was dat minder dan 3% van al onze projecten.