25 februari 2020

Kan je zelf een veranda bouwen?

We gaan meteen eerlijk zijn: volledig zelf een veranda bouwen is iets dat wij afraden. De reden? We zijn ervaren in ons vak en willen je alleen maar het beste eindresultaat bieden. Maar dat betekent niet dat je niet kan helpen wanneer wij je veranda bouwen. Een overzicht van de mogelijkheden.

zelf veranda bouwen

Hand- en spandiensten

Wil je de kostprijs van je nieuwe veranda wat drukken? Dat kan door te besparen op manuren en zelf de handen uit de mouwen te steken en bijvoorbeeld het verandaoppervlak zelf uit te graven. Als je hier wat tijd voor maakt, kan praktisch iedereen dit. Trommel dus gerust wat familie of vrienden op om je een handje te helpen.

Voorbereiden en afwerken

Ben je een handige harry? Dan kan je natuurlijk ook bepaalde voorbereidende werken of afwerking voor je rekening nemen. In feite kunnen wij alles van A tot Z voor je in orde brengen. Maar plaats je liever zelf de fundering en/of elektriciteit, kan je zelf chappen of is je schoonvader een verwarmingsinstallateur? Qua omkadering kies je zelf wat jij voor je rekening neemt en wat je aan ons overlaat.

We staan open om alle mogelijkheden te bespreken. De engineering en het water- en winddicht maken van de veranda is wel altijd onze verantwoordelijkheid.

Onder ons toeziend oog

Wij willen zeker zijn dat je veranda tot in de puntjes in orde is, ook wanneer jij een deel van het werk doet. Daarom komen wij altijd opmeten, maken wij een uitgetekend plan met daarop alle maten en diagonalen vermeld. Zo weet jij wat de nulpas is, hoe hoog de vloer moet komen, … Voor de veranda in productie gaat, komen we altijd nog even nameten. Zo vermijden we onnodige fouten.

Veranda bouwen: klaar ervoor?

Ongeduldig om te starten met de bouw van je veranda? Kom dan zo snel mogelijk bij ons langs en we zorgen voor een voorontwerp en vrijblijvende offerte.

Nog vragen? Blijf er niet mee zitten en stel ze ons!