20 september 2021

Zwembad in veranda: de voordelen van een overdekt zwembad

Is een zwembad in een veranda de oplossing voor een kwakkelzomer zoals die van 2021? Wij zien er alvast de voordelen van in:

Het hele jaar door plonsen

Ook al word je sowieso nat in een zwembad, zwemmen in slecht weer is niet zo’n pretje. Wanneer je zwembad overdekt is, kan je het daarentegen elke dag van het jaar benutten.

Minder onderhoud aan je zwembad

Een buitenzwembad krijgt meer te verduren dan een overdekt zwembad. Blaadjes, beestjes, stof… in het zwembad maken dat je meer tijd moet spenderen aan het onderhoud ervan. Ligt je zwembad in een veranda, dan heb je minder werk.

Minder verwarmingskosten

Een buitenzwembad impliceert meer verwarmingskosten dan een zwembad in een veranda, waar de warmte gemakkelijker kan worden vastgehouden.

Minder snel slijtage aan je zwembad

Je las het hierboven al: een buitenzwembad heeft meer te verduren dan een overdekt zwembad. Daardoor zal een binnenzwembad ook minder snel slijtage oplopen en geniet je er vele jaren langer van.

Zwembad in veranda? Hieraan moet je denken

Behoud het buitengevoel

Wanneer je werkt met schuifdeuren, kan je je veranda in de zomer openzetten en het buitengevoel versterken. Met een glazen dak heb je nog meer het gevoel dat je volledig buiten zit.

De plaatsing

Je zwembad in een veranda, dat kan zowel losstaand als vast aan je woning. We merken uit onze ervaring dat het zwembad nog meer gebruikt wordt wanneer het aangesloten ligt aan de woning.

 

BTW

Een zwembadoverdekking wordt beschouwd als een luxeproduct, en komt daardoor met 21% BTW.

 

Goede ontvochtiging

Een goede ontvochtiging en verluchting zijn belangrijk in een vochtige ruimte zoals een overdekt zwembad. Wij overdekten al heel wat zwembaden en hebben de nodige ervaring in verluchtings- en ontvochtigingstechnieken.

 

Totaalpakket met home wellness

Zwembaden in een veranda worden regelmatig uitgebreid met bijvoorbeeld een sauna, jacuzzi of fitnessruimte. Wij kijken mee naar je wensen en creëren samen jouw ideale home wellness.

Is een overdekt zwembad iets voor jou?

Zie jij de voordelen van een overdekt zwembad in een veranda wel zitten? Bij Miniflat vind je de juiste overdekking die perfect past bij jouw woning. Spring eens binnen in een van onze toonzalen, onze medewerkers vertellen je graag wat de mogelijkheden zijn.

Graag meteen zicht op het kostenplaatje? Vraag dan nu een vrijblijvende offerte aan. Klik hier!