01 december 2021

Dak voor je veranda kiezen: de mogelijkheden op een rij

Welk dak voor je veranda? We gidsen je door de mogelijkheden en de factoren die je keuze kunnen beïnvloeden.

Er zijn drie mogelijke daken voor veranda’s:

 

1. Een volledig glazen dak

2. Een volledig gesloten dak

3. Een dicht dak met een lichtstraat ingewerkt

Waarmee moet je rekening houden wanneer je een dak voor je veranda kiest?

De oriëntatie van je veranda

Afhankelijk van de oriëntatie kan het ene dak meer aan te raden zijn dan het andere. Een glazen dak op de noordkant zal bijvoorbeeld minder goed opwarmen. Dat kunnen we daarentegen wel tegengaan met driedubbel glas. Een gesloten dak isoleert nog beter, maar laat dan weer geen licht binnen. In zo’n geval is een dak met een lichtstraat de ideale oplossing.

 

De functie van de ruimte

De functie van je veranda, vaak in combinatie met de oriëntatie, kan het type dak beïnvloeden. Wil je bijvoorbeeld een keuken in je zuidelijk georiënteerde veranda? Dan zullen we een volledig glazen dak niet snel adviseren door de combinatie van een warme keuken en veel zonlicht.

 

De stijl van je woning

Afhankelijk van de stijl van je bestaande woning kan het ene dak meer passend zijn dan het andere. We kijken onder meer naar de hoogte waarop het dak moet aansluiten op je woning, of het dak ingewerkt moet worden in het dak van je woning, … En natuurlijk: je persoonlijke voorkeuren.

Daardoor is elke veranda van Miniflat maatwerk.

 

De complexiteit van het dak

De verschillende types van daken hebben elk hun eigen technische complexiteit. Een volledig glazen dak is bijvoorbeeld zwaarder dan een gesloten dak. De isolatiewaarden zijn er minder hoog, maar de lichtinval is wel maximaal. We berekenen alle technische specificaties zodat je veranda de juiste draagconstructie heeft voor het juiste dak.

Bij een lichtstraat is de aansluiting tussen dak en lichtstraat van groot belang. Met de Wolfin dakbedekking is je dak waterdicht, strak en ijzersterk. Onze Flatglass lichtstraten zijn superisolerend, overschilderbaar en op maat verkrijgbaar.

Een dak voor je veranda: ons advies, jouw keuze

Je krijgt van ons altijd persoonlijk en technisch onderbouwd advies voor het dak van je veranda. Binnen de mogelijkheden is de uiteindelijke keuze natuurlijk aan jou. Welk dak je ook kiest: een veranda trekt je woning altijd open en is een absolute meerwaarde.

Klaar om je droomveranda vorm te geven? Of je een eerste keer te informeren naar wat kan? Kom eens langs in een van onze toonzalen. Of doe online inspiratie op met onze talrijke realisaties. Bekijk ze hier.