Schrijf je in voor de Woondroomdagen op 18/08 en 25/08 in onze conceptwoning in Aalter.

15 maart 2021

Design poolhouse in mix van materialen en kleuren – Miniflat x architecten De Meester Vliegen

Een design poolhouse waar elke dag als een vakantiedag voelt. Een unieke plek die je tuin een enorme meerwaarde geeft. Samen met het architectenduo De Meester Vliegen creëerden wij dit unieke poolhouse. Van een ongeziene staycation gesproken.

Mix van materialen

Een uitgebalanceerde mix van materialen. Dat is wat de architecten graag wilden. Het design poolhouse bestaat daarom uit houtskeletwanden, die langs buiten bekleed zijn met zwarte aluminium gevelbekleding. Voor de dakrand kozen we voor wit, wat zorgt voor een fris contrast met het zwart.

Verder gebruikten we houten palen uit afrormosia, glas onder het overdekt terras en legden een gepolierde betonplaat als vloer.

Functioneel en esthetisch in 1

Waar het kon, combineerden we draagstructuren en sierelementen. De draagpalen onder het overdekt terras zijn zo functioneel en esthetisch tegelijk. Tussen de palen plaatsten we glas. Dat glas geeft het design een extra toets, maar houdt ook wind, regen én geluid tegen.

De gepolierde betonplaat is de fundering en afgewerkte vloer in 1. De vloer liep verder onder het overdekt terras en rond het zwembad. Zo vormt het design poolhouse en de omgeving 1 geheel.

design poolhouse

Alle voorzieningen aanwezig

Het design poolhouse is onderverdeeld in verschillende compartimenten en uitgerust met alle nodige voorzieningen: een kleedkamer, toilet, technische ruimte voor de installatie van het zwembad…

Het overdekte terras zorgt ervoor dat slecht weer de pret niet kan bederven en elke zomeravond kan blijven duren.

Nauwe samenwerking met architecten

Miniflat is de geknipte partner voor architecten en bouwprofessionals. En dat voor poolhouses, tuinkantoren, veranda’s en andere bijgebouwen. We zijn specialist in hout, aluminium en staal, zijn je ene aanspreekpunt voor het hele traject, en hebben meer dan 50 jaar ervaring.

Klik hier om meer te zien van Miniflat en ontdek wat wij in onze mars hebben.

Samenwerken of eens kennismaken? Wij horen graag meer van je. Contacteer ons hier.

 

Klik hier voor meer info over De Meester Vliegen.