Schrijf je in voor de Woondroomdagen op 18/08 en 25/08 in onze conceptwoning in Aalter.

18 juli 2023

Ecologisch bouwen? Veranda’s en bijgebouwen in houtschakelbouw

Ecologisch bouwen wordt steeds belangrijker – iets dat wij bij Miniflat alleen maar toejuichen. Omdat wij sterk geloven in duurzaam en circulair bouwen, ontwikkelden wij houtschakelbouw: een unieke en milieuvriendelijke bouwmethode voor veranda’s en bijgebouwen. Ontdek er nu meer over.

Expertise en vakmanschap

Met meer dan 55 jaar ervaring in houten constructies, weten we waar we op moeten letten om slim én duurzaam te bouwen. Zonder dat je het weet, hebben we oog voor detail. We weten dat hout kan rotten als het niet op de juiste manier opgebouwd is, dat vurenhout en zacht hout behandeld moet worden, enzovoort. Het hout waar wij mee werken is dan ook bewust uitgekozen: ecologisch gekapt hout uit Scandinavië.

Bij houtmassiefbouw frezen of zagen we massief houten balken op maat van elk project. De balken bestaan uit 3 lagen hout die aan elkaar gelamelleerd zijn. Ze zijn 12 centimeter dik, worden verticaal tegen elkaar geschroefd en geplaatst als wand, vloer of als dak.

De houten wanden zijn wind- en waterdicht (dankzij dubbele EPDM-rubber in groeven) en beschikken over een hoge stabiliteit. Isolatie, de dragende functie van een wand én de afwerking zit hier allemaal in verwerkt. Al is extra isoleren of extra gevelbekleding monteren ook perfect mogelijk.

Ecologie troef

De massieve houten balken die wij gebruiken voor deze projecten worden gemaakt van ecologisch gekapt hout uit Scandinavië. De bomen die hiervoor werden gebruikt, zijn snelle groeiers en worden na het kappen vervangen door nieuwe bomen. De aangeplante bossen blijven zo CO2 uit de lucht halen.

Multi-inzetbaar

Het multi-inzetbare facet hangt in feite samen met het ecologische aspect. De massieve wanden zijn demonteerbaar en kunnen probleemloos hergebruikt worden. Van tuinkantoor tot poolhouse, veranda, … Je kan ze zelfs gebruiken als vloer of tussenvloerelement. Een op-en-top toonbeeld van circulaire economie.

Laat jouw veranda of bijgebouw ecologisch bouwen

Denk je eraan om je woning uit te breiden en draag je ecologie hoog in het vaandel? Dan vertellen wij je graag meer over de vele mogelijkheden van houtschakelbouw. Contacteer ons voor meer informatie of vraag alvast een vrijblijvende offerte aan!