Onze toonzalen zijn 7/7 geopend. Maak hier je afspraak.

02 juli 2020

Ecologisch bouwen? Veranda’s en bijgebouwen in houtschakelbouw

Ecologisch bouwen wordt steeds belangrijker – iets dat wij bij Miniflat alleen maar toejuichen. Omdat wij sterk geloven in duurzaam en circulair bouwen, ontwikkelden wij houtschakelbouw: een unieke bouwmethode voor veranda’s en bijgebouwen die milieuvriendelijk en multi-inzetbaar is.

Bij houtmassiefbouw frezen of zagen wij massief houten balken op maat van elk project. De balken zijn 12 centimeter dik en worden verticaal tegen elkaar geschroefd. Deze houten wanden zijn wind- en waterdicht en beschikken over een hoge stabiliteit. Isolatie, de dragende functie van een wand én de afwerking zit hier allemaal in verwerkt. Al is extra isoleren of extra gevelbekleding monteren, ook perfect mogelijk.

Ecologie troef

De massieve houten balken die wij gebruiken voor deze projecten, zijn afkomstig van ecologisch gekapt hout. De bomen die hiervoor werden gebruikt, zijn snelle groeiers en worden na het kappen vervangen door nieuwe bomen. De aangeplante bossen blijven zo CO2 uit de lucht halen.

 

Multi-inzetbaar

Het multi-inzetbare facet hangt in feite samen met het ecologische aspect. De massieve wanden zijn demonteerbaar en kunnen probleemloos hergebruikt worden. Van tuinkantoor tot poolhouse, veranda … Je kan ze zelfs gebruiken als vloer of tussenvloerelement. Een op-en-top toonbeeld van circulaire economie.

Voor veranda’s én bijgebouwen

Houtschakelbouw is een bouwmethode die zich zowel leent voor veranda’s als vrijstaande bijgebouwen.

Ecologisch bouwen met Miniflat: join the movement

Denk je eraan om je woning uit te breiden en draag je ecologie hoog in het vaandel? Dan vertellen wij je graag meer over de vele mogelijkheden van houtschakelbouw. Contacteer ons voor meer informatie of vraag alvast een vrijblijvende offerte aan!