05 april 2023

Glasplaatsing in eigen beheer: de voordelen voor jou als klant

Het plaatsen van raampartijen in een veranda

Vandaag de dag bouwen we veel moderne tuinkamers. Met andere woorden: constructies met grote glaspartijen. Deze ramen, met zo weinig mogelijk structuur tussen binnen en buiten, zorgen voor veel lichtinval en een optimale buitenbeleving.

De dikte van een glaspartij voor een veranda is afhankelijk van de grootte ervan. Hoe groter het raam, hoe dikker het glas en hoe zwaarder het raam. Om de fysieke gezondheid van onze monteurs te bewaken, maken we bij de plaatsing van grote ramen en houtskeletwanden gebruik van een kraan.

Glasplaatsing in eigen beheer

Vroeger werkten we voor glasplaatsing samen met een partner, nu doen we dit in eigen beheer vanuit ons bedrijf Transparand. Dit wil zeggen dat we de ramen van onze Miniflat-tuinkamers volledig zelf kunnen plaatsen met een eigen kraan en eigen personeel.

Door activiteiten als deze zelf in handen te nemen, zijn we minder afhankelijk van externe partijen, kunnen we nog vlotter aan de slag en hebben we meer controle over onze planning.

De voordelen voor jou als klant

Wat dit voor jou betekent? Wel, het brengt heel wat voordelen met zich mee:

  1. Wij hebben meer controle over het project en het resultaat.
  2. Jij hebt één aanspreekpunt voor het volledige project.
  3. De plaatsing van jouw veranda verloopt vlotter doordat we intern snel kunnen schakelen.

Competente monteurs

Naast goed materiaal, zijn bekwame vakmannen uiteraard ook essentieel voor een geslaagd project. Onze monteurs zijn in staat om jouw tuinkamer op slechts 3 dagen tijd te bouwen. Doordat een groot deel van de constructie geprefabriceerd wordt, kunnen de onderdelen snel geassembleerd worden op de werf.

Vanaf de constructie op de werf aankomt, staan de monteurs in voor de montage en afwerking: siliconen kitten, ramen plaatsen, deuren afstellen, … En dat allemaal op maat van jouw wensen als klant. Ze moeten dus van alle markten thuis zijn, maar ook over specifieke kennis beschikken. Glasplaatsing is tenslotte en vak apart dat veel detailwerk en deskundigheid vergt. Het blijft natuurlijk een zeer kwetsbaar product.

Onze monteurs zijn niet enkel bekwaam, ze kunnen ook wel tegen een stootje. Ze werken in weer en wind, ook tijdens koude wintermaanden. We zijn dus blij te horen dat veel klanten onze monteurs op de werf verwennen met een kop koffie, een kom soep of een hapje. Dat verdienen ze wel!

Laat jouw veranda bouwen door Miniflat

Ben je ervan overtuigd dat wij de geschikte partner zijn om jouw droomveranda vlotjes op de wereld te krijgen? Kom langs in een van onze toonzalen en laat je inspireren door onze showroommodellen. Als jij het kan dromen, kunnen wij het maken.