Schrijf je in voor de Woondroomdagen op 18/08 en 25/08 in onze conceptwoning in Aalter.

16 december 2020

Realisatie: een kantoor aan huis = focus in een warme omgeving

Veel van thuis uit werken, dat doe je het best in een aangename omgeving waar je ten volle kan focussen. Wij mochten voor V&S Concepts een thuiskantoor aan de woning bouwen. Een afgesloten werkplek, maar tegelijk dichtbij huis.

Tegen de woning

Een tuinkantoor hoeft niet altijd een losstaand bijgebouw te zijn. In dit geval bouwden wij het kantoor tegen de woning aan. We voorzagen een extra deur aan de straatkant, waardoor klanten rechtstreeks in het kantoor binnenkomen.

In het kantoor is ruimte voor enkele bureaus, een vergadertafel, een klein keukentje, toilet en een printhoek. Een tweede deur verbindt het kantoor met de vaste woning. De vele glaspartijen zorgen voor veel lichtinval en versterken de connectie met de groene omgeving.

Combinatie van materialen

Onze klant wilde vanbinnen een warm gevoel creëren, maar verwachte tegelijkertijd zo onderhoudsvriendelijk mogelijke materialen. We gebruikten daarom hout vanbinnen en aluminium aan de buitenkant. We werkten de buitenkant af met geëxtrudeerde aluminium dakgoten. Dat zijn getrokken alu-profielen die wij ontwikkelden en die zorgen voor een strak en ultrasterk geheel.

Het kantoor verduisteren is mogelijk met de geïnstalleerde gordijnen aan de zij- en achterkant van het kantoor. Die binnengordijnen worden elektrisch bestuurd, geven de ruimte extra warmte én verbeteren de akoestiek. Het kleinere raam aan de voorkant is uitgerust met horizontale lamellen voor meer privacy.

Een kantoor aan huis, een enorme meerwaarde

Een kantoor aan huis is een upgrade van zowel je woning als je werkplek. Je geniet er jarenlang van en kan het later altijd gebruiken voor andere doeleinden.

Ook op zoek naar een rustige, vaste werkplek thuis? Contacteer ons om de mogelijkheden te bekijken of voor vrijblijvende informatie over onze projecten. Wij helpen je graag verder.

Weten wat zo’n kantoor aan huis kost? Vul onze prijssimulator hier in en krijg zicht op het kostenplaatje.