08 mei 2020

Houtmassiefbouw voor bijgebouwen: kies innovatief en ecologisch!

Bij Miniflat gaan we steeds op zoek naar innovatieve producten en oplossingen. Oplossingen die liefst duurzaamheid, prijs-kwaliteit en ecologie hoog in het vaandel dragen. Houtmassiefbouw, onze nieuwste ontwikkeling, vinkt al die vereisten af. Een ideale oplossing voor een klassiek of modern poolhouse, tuinkantoor of andere bijgebouwen. Tijd voor een kennismaking!

Wat is houtmassiefbouw?

Houtmassiefbouw is een bouwtechniek waarbij we wanden opbouwen uit massieve houten balken van 12 centimeter dik, die op maat worden gefreesd en gezaagd. De balken op zich zorgen voor een optimale stabiliteit, zijn wind- en waterdicht én isoleren. Houtmassiefbouw is de ideale oplossing voor zowel veranda’s als losstaande bijgebouwen die dienstdoen als thuiskantoor, (modern) poolhouse, extra leefruimte …

modern poolhouse

Alle voordelen op een rij

All in 1

Met deze houten balken zijn extra draagstructuren, isolatiematerialen of afwerkingen overbodig. Ze hebben een uitzonderlijk hoog draagvermogen dankzij hun dikte en samenstelling gericht op stevigheid.

De dikte van het hout werkt ook perfect isolerend. Indien gewenst kan je nog altijd extra isoleren langs de binnenkant en eventueel een gyproc wand plaatsen, maar dat is niet per se nodig. Ook op een later moment kan je dit nog altijd toevoegen.

De houten balken zijn gebeitst en hebben een mooie, strakke look & feel, waardoor extra gevelbekleding geen must is. We kunnen de massieve balken verschillende kleuren geven. Heb je toch bepaalde gevelbekleding op het oog of wil je op termijn iets nieuws? Dan kan dit nog altijd worden toegevoegd.

Doordat onze houtmassiefbouw al deze functies in één steekt, bespaar je op kosten die je normaal moet uitgeven aan isolatie, afwerking … Conclusie: voor een mooie prijs krijg je een constructie op maat van unieke kwaliteit!

 

Snelle montage

Onze houtmassiefbouw simplistisch voorstellen? Bekijk het als een stevige blokkendoos met houten blokjes volledig op maat van je project. Wij brengen alles in ons atelier in gereedheid, waardoor de montage zelf verrassend vlot verloopt. Doordat we niet moeten werken met grote constructies en geen zware draagconstructies dienen te plaatsen, geraken we ook zonder moeite in je achtertuin.

 

Ecologische hoogvlieger

De massieve houten balken die we gebruiken zijn vervaardigd uit ecologisch gekapt hout. De hiervoor gebruikte bomen zijn snelle groeiers die nu plaats hebben gemaakt voor nieuwe aangeplante bomen.

Daarnaast is onze houtmassiefbouw het perfecte voorbeeld van circulaire economie. De wand is gemakkelijk demonteerbaar en kan hergebruikt worden. Had je bijvoorbeeld 15 jaar een thuiskantoor in je tuin, maar wil je dit vervangen door een nieuw poolhouse? Je schroeft de wanden los en kan ze opnieuw gebruiken in je nieuwste project. Goed voor het milieu en je portemonnee!

 

Gemakkelijk in onderhoud

Een houten constructie onderhouden is veel werk? Toch niet. Hou je bijgebouw in houtmassiefbouw in ere met een gemakkelijk en snel onderhoud om de vier jaar. Je hebt enkel het juiste product en een papborstel (zoals je ook gebruikt voor behangpapier) nodig. Wij geven je hierover op voorhand alle uitleg.

 

Multi-inzetbaar

Deze houtmassiefbouw is niet alleen geschikt voor wanden, maar kan ook perfect dienstdoen als vloer of tussenvloerelement. Zelfs als dakafwerking kunnen we dit systeem implementeren. Multifunctionaliteit troef!

Houtmassiefbouw voor je modern poolhouse of ander project

Staat een veranda, modern poolhouse, tuinkantoor of bijgebouw nog op de planning? Droom je al langer van een woonuitbreiding die je thuisleven een forse upgrade geeft? Dankzij houtmassiefbouw kan dat nu gemakkelijker en duurzamer dan ooit tevoren.

Meer informatie? Contacteer ons of kom langs in een van onze showrooms. We geven je graag meer informatie en helpen je circulair bouwen!