07 oktober 2020

Gedroomd & gemaakt: modern tuinkantoor bij Bert

Als jij het kan dromen, kunnen wij het maken. Het bewijs? De vele prachtige veranda’s en bijgebouwen die wij van Miniflat al plaatsten. Zo ook bij onze eigen zaakvoerder Bert, die een modern tuinkantoor wilde in een bijgebouw achter zijn woning. “Mijn tuinkantoor is de plek waar ik in alle rust werk, maar waar we ’s avonds op het terras even goed genieten van de laatste zonnestralen.”

De voordelen van een tuinkantoor

Thuiswerken zit al langer in de lift, maar werd het afgelopen jaar belangrijker dan ooit. En waar veel zelfstandigen of zaakvoerders het voordeel ervan inzien, brengt het toch de nodige uitdagingen met zich mee. Je focussen, (confidentiële) conference calls of telefoongesprekken voeren, klanten uitnodigen… Wanneer je je thuis niet kan afzonderen, zorgt dat voor de nodige uitdagingen.

Het modern tuinkantoor van Bert

Ook Bert zocht een afgesloten plek waar hij in alle rust kan werken. “Ik werk graag thuis, maar heb daarbij mijn privacy wel nodig”, vertelt hij. “In mijn woning zelf is het soms moeilijk om me volledig af te sluiten en geconcentreerd te werken. Vandaar dit modern tuinkantoor.”

“Het bijgebouw bestaat, naast de kantoorruimte, ook uit een kleine berging, een toilet, kleedruimte en een keukentje met een kleine bar. Bovendien kozen we voor een overdekt terras waar we genieten van de avondzon. Het is een fijne plek om te zitten met het gezin of vrienden. Vergelijk het met een poolhouse, buiten het feit dat we geen zwembad hebben. Daarom noem ik het een coolhouse”, lacht Bert.

Houtmassiefbouw

“Het modern tuinkantoor is gebouwd in houtmassiefbouw, een bouwmethode waarin Miniflat zich onderscheidt. De massief houten muren zijn 12 centimeter dik en werken ook isolerend. Ook het dak is houtmassiefbouw. Het voordeel hiervan is dat de hele constructie ontzettend snel kon geplaatst worden. Op een viertal dagen stond de basisconstructie recht.”

“Omdat de balken zo dik zijn, zijn ze ook enorm sterk. Dat maakte het mogelijk om aan de voorkant een oversteek van 80 cm te voorzien, zonder extra steunbalk. Ook vanachter is er een oversteek van 40 cm, om regenwater weg te houden van de muren. Dat betekent minder onderhoud.”

“De houten balken waren al zwart gelakt voor ze geplaatst werden, wat een moderne look geeft. We kozen voor een extra detail door een stukje van de muur te bekleden met afromosia plankjes. Het geheel oogt zo modern, fris én gezellig tegelijkertijd.”

“We werkten de woning af met een gepolierde betonplaat als vloer en betonnen panelen in het keukentje. Het beton staat mooi in contrast met de verschillende houtsoorten.”

“De duurzame materialen en mooie afwerking maken dat ik met plezier elke dag tegen mijn tuinkantoor aan kijk. Ik zie het als een meerwaarde voor ons vastgoed, maar in eerste instantie als een multifunctionele plek waar ik elke dag plezier aan beleef. Het feit dat ik hierdoor tijd uitspaar, files vermijd en mijn CO2-uitstoot verminder, is heel mooi meegenomen.”

Een modern tuinkantoor in jouw tuin?

Interesse in je eigen moderne tuinkantoor, volledig op maat van je dromen? Contacteer ons en wij geven je graag meer informatie. Of vraag nu al een volledig vrijblijvende offerte aan en wij komen snel bij je terug.